Sony, PlayStation 5'in Ön Sipariş Tarihini Önceden Bildirecek

Sony, PlayStation 5'in Ön Sipariş Tarihini Önceden Bildirecek
PlayStation 5 son dönemde çeşitli teknoloji mağazalarının sitelerinde görünmeye başladı. Yeni nesil konsol, özellikleri ve kimi zaman da fiyatıyla ortaya çıksa da, aniden ön siparişe açılmayacak. Sony, PS5'i sürpriz bir şekilde...

PlayStation 5 son dönemde çeşitli teknoloji mağazalarının sitelerinde görünmeye başladı. Yeni nesil konsol, özellikleri ve kimi zaman da fiyatıyla ortaya çıksa da, aniden ön siparişe açılmayacak. Sony, PS5'i sürpriz bir şekilde ön siparişe açmak yerine, kapsamlı bir bildirim yapacaklarını doğruladı.

DualSense'in ilk kez gösterildiği dünkü Summer Game Fest canlı yayınında PlayStation'ın Küresel Pazarlama Başkanı Eric Lempel'e PlayStation 5'in fiyatı, çıkış tarihi ve ön sipariş dedikoduları hakkında sorular soruldu. Lempel güldü ve söylentilerin nereden çıktığını bilmediğini söyledi. Ayrıca Pazartesi günü, insanların konsolu ön sipariş vermek için mağazaların önünde sıraya girdiği konusunda bir mesaj aldığını söyledi.

PlayStation 5'in ön sipariş tarihini önceden bildirilecek

playstation 5, ps5, tasarım

Lempell, ön siparişlerle ilgili yaptığı açıklamada, "Şunu söyleyebilirim ki, ön siparişlerin ne zaman gerçekleşeceğini size bildireceğiz. Size biz bildireceğiz. Bu, son dakikada aniden gerçekleşmeyecek. Lütfen ön siparişlere dair resmi duyuru gelene kadar herhangi bir yerde sıraya girmeyi düşünmeyin." şeklinde konuştu.

Lempel, PlayStation 5'in pazarlama stratejisindeki bir sonraki adımla ilgili ipuçları vermedi. Ancak en azından ön siparişlerinin önceden duyurulacağı kesinleşti. Bundan sonrasında Sony tarafından DualSense kontrol cihazı, veya PS5 konsolu için oyun kutularına benzer şekilde sürpriz bir duyuru yapılmayacak. Sony, geçtiğimiz hafta Marvel's Spider-Man: Miles Morales'in kutu tasarımını PlayStation'ın Twitter hesabından beklenmedik bir şekilde paylaşmıştı.

Geçtiğimiz günlerde Sony'nin yıl sonuna kadar PlayStation 5'in üretim kapasitesini 10 milyona çıkarmayı planladığı ortaya çıktı. Ayrıca şirketin konsolların gönderimini 2021'in ilk çeyreğine tamamlamaya çalışacağı bildirildi. PS4, lansmandan sonraki aynı zaman dilimi içinde 7,5 milyon adet gönderilmişti, ancak yeni nesil konsollara olan talepte artış bekleniyor.