Sony, PS5 üretimini yıl sonuna kadar 10 milyona çıkarmayı planlıyor

Sony, PS5 üretimini yıl sonuna kadar 10 milyona çıkarmayı planlıyor
Koronavirüsün dünyayı etkisi altına almasıyla birlikte insanların evde vakit geçirebilecekleri ürünlere talebi arttı. Sony'nin salgın döneminde oyunlara yönelik artan talep nedeniyle PlayStation 5 ve Dualsense üretimini artırmayı...

Koronavirüsün dünyayı etkisi altına almasıyla birlikte insanların evde vakit geçirebilecekleri ürünlere talebi arttı. Sony'nin salgın döneminde oyunlara yönelik artan talep nedeniyle PlayStation 5 ve Dualsense üretimini artırmayı planladığı bildirildi. Şirket, yıl sonuna kadar PS5 üretimini neredeyse 2 katına çıkarmayı hedefliyor.

Ortaya çıkan son raporlara göre Sony, ilk olarak Mart 2021'in sonuna kadar 5-6 milyon PS5 üretmeyi planlıyordu. Ancak küresel salgına bağlı talep değişikliği, rotanın değişmesine neden oldu. Konsol devinin Haziran ayında PS5'in seri üretimine başladığı ve Eylül sonuna kadar 5 milyon adet, Ekim ve Aralık arasında yine 5 milyon adet olmak üzere toplamda 10 milyon cihaz üretmeyi planladığı belirtiliyor.

Sony, PS5 üretimini artırsa da hepsini piyasaya süremeyebilir

playstation 5, ps5, tasarım

Sony, yıl sonuna kadar toplam 10 milyon PlayStation 5 üretmeyi planlasa da 2020'de hepsini piyasaya süremeyebilir. Lojistik gecikmeler, PS5 konsollarının bir kısmının gönderimini 2021 yılına erteleyebilir. Şirket, konsollarının büyük bir kısmı Çin'de üretip tüm dünyaya deniz yoluyla gönderiyor ve nakliyedeki kısıtlamalar da engel oluşturabilir.

Konsolların Çin'den ABD ve Avrupa'ya okyanus hatları üzerinden deniz yoluyla ulaşması aylar sürebiliyor. Bu da PS5 için stok sorunları yaşanabileceği anlamına geliyor. Nintendo da son zamanlarda Switch için benzer sorunlarla karşılaşmıştı.

PS5 ile birlikte Dualsense üretimi de artırılacak

playstation 5, ps5, dualsense kontrol cihazı

Sony ayrıca PlayStation 5 ile birlikte DualSense kontrol cihazının da üretimini artıracağı söyleniyor. Şirket başlangıçta 10 milyon adet oyun kolu piyasaya sürmeyi planlıyordu.

PlayStation 5'in özellikleri ve tasarımına dair detayları öğrensek de fiyatını ve net çıkış tarihini bilmiyoruz. Geçtiğimiz ay düzenlenen PS5 etkinliğinde konsolun yanı sıra Spider-Man: Miles Morales, Horizon Forbidden West ve Ratchet & Clank: Rift Apart dahil olmak üzere Sony'nin gelecek nesil oyunları sergilenmişti.