DualSense ve DualShock 4 yan yana geldi: Aralarındaki farklar neler?

DualSense ve DualShock 4 yan yana geldi: Aralarındaki farklar neler?
PlayStation 5'in kontrol cihazı Dualsense, sayıda spekülasyon, tanıtım görüntülerine dayanan fotoğraflar ve sızdırılan fotoğrafların ardından Summer Game Fest yayınında kanlı canlı gösterildi. Geoff Keighley, nihayet bize...

PlayStation 5'in kontrol cihazı Dualsense, sayıda spekülasyon, tanıtım görüntülerine dayanan fotoğraflar ve sızdırılan fotoğrafların ardından Summer Game Fest yayınında kanlı canlı gösterildi. Geoff Keighley, nihayet bize iki kontrol cihazını yan yana koyarak ilk DualSense ve DualShock 4 karşılaştırmasını yaptı.

Keighley, etkinlikte DualSense oyun koluna derinlemesine bir bakış sundu ve kontrol cihazıyla oyun oynadı. Ayrıca cihazın özellikleri ve kullanım deneyimi hakkında izlenimlerini ortaya koydu. Tüm bunların yanı sıra iki kontrol cihazını yan yana getirerek, DualSense'in boyutu hakkındaki söylentileri sonlandırdı.

DualShock 4 ve Dualsense'in yan yana çekilmiş fotoğrafı:

DualShock 4 ve Dualsense karşılaştırma

DualSense kontrol cihazının DualShock 4'e göre daha kalın ve daha uzun olduğu görülüyor. Cihazın kavrama kısımları, elle daha fazla temas kurarak deneyimin "dokunsal" kısmını geliştiriyor. Bu nedenle oyun kolu daha fazla yüzey alanına sahip ve analog çubukların altında belki de yeni teknolojileri içeri sığdıran daha fazla alan var.

Yine de görüntülere bakılırsa, DualSense'in DualShock 4'ten çok da geniş olmadığı ortaya çıkıyor. Analog çubuklar arasındaki mesafe, diğer tuşların konumlandırıldığı bölgeler neredeyse aynı. Aşağıda cihazların üst üste bindirilmiş görüntüsünü görüyorsunuz. İki kol arasında renk ve boyutlar dışında çok az farklılık var. Hatta boyutlarının birbirine yakın olduğu bile söylenebilir.

Dualsense, dualshock 4 boyutları

Keighley'in izlenimleri bize DualSense hakkında bildiğimizden çok daha fazlasını vermedi. Hatta henüz açıklanmamış arkadaki düğmeler veya "Create" (Oluştur) olarak değiştirilmiş Share düğmesi hakkında bile konuşmadı. Sadece cihazla oyun oynarken insanda bıraktığı hissiyatı aktarmaya çalıştı. Diğer yandan yeni nesil oyun kolunun dokunsal geri bildirim ve uyarlanabilir tetik düğmeleri gibi duyusal özelliklerini izleyicilere aktarmak elbette zor.

Sony ayrıca DualSense canlı yayını sırasında PlayStation 5 ön siparişlerinin vaktinden önce açıklanacağını ve sürpriz duyuru olmayacağını doğruladı. Konsol devinin tarihi açıklamasının ardından oyuncular ön sipariş gününü bekleyecekler.

PlayStation 5'in oyun kolunun gösterildiği Summer Game Fest yayınını buradan izleyebilirsiniz. Ayrıca DualSense kontrol cihazının bilinen tüm özelliklerine buradan, PS5 konsolu hakkındaki haber ve duyurulara buradan göz atabilirsiniz.