PS5'in kontrol cihazı Dualsense, kullanıcıları tutuşundan tanıyacak

PlayStation 5'in kontrol cihazı DualSense, dokunsal özellikleriyle oyunlarda bambaşka deneyimler vadediyor. Yakın zamanda onaylanan bir Sony patenti, yeni nesil oyun kolunun kullanıcıları onu nasıl tuttuklarına göre tanıyabileceğini...

PlayStation 5'in kontrol cihazı DualSense, dokunsal özellikleriyle oyunlarda bambaşka deneyimler vadediyor. Yakın zamanda onaylanan bir Sony patenti, yeni nesil oyun kolunun kullanıcıları onu nasıl tuttuklarına göre tanıyabileceğini öne sürüyor.


Sony tarafından kaydedilen patent, kontrol cihazının konumu, yönü ve maksimum-minimum hızı veya ortalama hızı (örneğin 60 saniye gibi belirli bir süre için ortalama hızı) gibi telemetri verilerini toplamak için jiroskop ve ivmeölçer dahil olmak üzere çeşitli DualSense sensörlerini kullanacak bir sistemi açıklıyor. Kontrol cihazı tarafından bir eşleşme bulunursa, kullanıcıdan algılanan profili kabul etmesi veya reddetmesi isteniyor.

DualSense manuel olarak oturum açmanın önüne geçecek

Sony'nin yeni patenti, PS5'te birden fazla hesapta manuel olarak oturum açmayı kolaylaştırmayı ve daha sorunsuz bir deneyim sağlamayı amaçlıyor gibi görünüyor. Ayrıca iki veya daha fazla oyuncu bir kontrol cihazını paylaşıyorsa, puanları ve Kupaları doğru kullanıcıya atayacağını da ortaya koyuyor.

Kullanıcının kontrol cihazını genelde dikey olarak tuttuğu konum ve yönelim (bir tarafı diğerinden biraz daha yukarıda tutmak gibi) gibi belirli özelliklerin yanı sıra yukarıda belirtilen yön ve ortalama hız değerleri 60 saniye gibi belirli bir süre boyunca tanımlanacak. Veriler sistemin testini geçerse, bir komut istemi oyuncuların algılanan kullanıcı profilini kabul etmesine veya reddetmesine izin verecek.

Sony, patenti farklı cihazlara da uygulayabilir gibi görünüyor

Patent, yeni teknolojinin DualShock kontrol cihazı, Move ve PSVR gözlüğü de dahil olmak üzere farklı cihazlarda da çalışabileceğini gösteriyor. DualSense, konsol üreticisinin yeni nesilde en önemli kozlarından biri ve en az PlayStation 5 kadar öne çıkarılıyor. Görünüşe bakılırsa DualShock serisinin ismini değiştiren cihaz gerçekten oyunlarda belirgin bir deneyim farkı sunacak.

Sony geçtiğimiz hafta izleyicileri sürükleyici bir oyun deneyimine davet eden ilk PS5 reklam videosunu yayınlamıştı. Reklam, DualSense oyun kolunun yeni özelliklerine odaklanıyordu. Yeni nesil kontrol cihazı, dokunsal geri bildirim ve uyarlanabilir tetik düğmeleri ile kullanıcıların adeta oyunun içinde hissetmesini sağlayacak. Oyun geliştiricilerinin, kontrol cihazıyla yapabildiklerini anlattığı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

PS5 yıl sonuna doğru hayatımıza girecek ve oyunlarda yeni bir dönem başlayacak. Sony Interactive Entertainment'ın Kıdemli Başkan Yardımcısı ve Küresel Pazarlama Başkanı Eric Lempel, konsolun lansmanının salgın dönemindeki tüm zorluklara rağmen ertelenmeyeceğini açıkladı.

Haberleri