PlayStation 5 lansmanı tüm zorluklara rağmen ertelenmeyecek

PlayStation 5 lansmanı tüm zorluklara rağmen ertelenmeyecek
Oyun sektör, koronavirüs salgını nedeniyle zor günler yaşıyor ve birçok oyun salgın nedeniyle ertelenmek zorunda kaldı. Cyberpunk 2077, Deathloop, hatta Xbox Series X'in lansman oyunu olması planlanan Halo Infinite gibi oyunlar erteleme...

Oyun sektör, koronavirüs salgını nedeniyle zor günler yaşıyor ve birçok oyun salgın nedeniyle ertelenmek zorunda kaldı. Cyberpunk 2077, Deathloop, hatta Xbox Series X'in lansman oyunu olması planlanan Halo Infinite gibi oyunlar erteleme kararı aldı. Ancak PlayStation 5 her şeye rağmen planlanan tarihte gelecek.

Salgın sürecinde her iki konsol üreticisi de güçlü durdu ve konsolları için erteleme kararı almadı. Sony Interactive Entertainment'ın Kıdemli Başkan Yardımcısı ve Küresel Pazarlama Başkanı Eric Lempel, GamesIndustry.biz ile yapolan röportajda, Sony'nin PlayStation 5 lansmanına kadarki planlarına ışık tuttu. En önemlisi de PS5'in gecikmeyeceğini şu sözlerle doğruladı: "Bu yıl lansmanı yapacağız. Bu olacak."

PlayStation 5 önceki lansmanlardaki heyecanı aratmayacak

PlayStation 5, PS5, ön sipariş

Lempel'in açıklaması, Sony'nin PlayStation 5 için yayınladığı ilk reklam videosundan sonra geldi. Lempel, kendisinin ve ekibinin geçmişteki lansmanların tüm büyüsünü ve heyecanını getireceğini belirtti. Ancak bunu gerçekleştirmenin her zamankinden daha zorlu olduğunu ekledi. Her ikisi de çevrimiçi olarak gerçekleştirilen Gamescom ve PAX gibi dünya çapındaki etkinlikler ertelendiğinden, Sony'nin pazarlama hamlelerinde başarılı olması zorlaştı.

Koronavirüs salgını, PlayStation 5'in toplulukla buluşmasına da engel oldu. Lempel, eğer salgın gerçekleşmeseydi Sony'nin farklı etkinliklerde demo istasyonlarıyla, tüketicilerin ürünü görme ve onunla etkileşimde bulunma imkanı sunmak istediğini belirtti. Konsolu yakın zamanda görme ihtimalimiz düşük olsa da, Lempel'e göre PS5 için pazarlama adımlarını başlatan dünkü reklam videosu gibi daha fazla çalışma yolda.

Lansmana kadar PlayStation 5'in neler yapabileceğini gösteren daha yaratıcı reklamlar göreceğimizi varsayabiliriz. Çıkış tarihi, fiyatı ve ön sipariş süreci gibi birçok bilgi perde arkasında kalsa da, konsolun zamanında geleceğini bilmek güven verici. Sony'nin bu ayın sonuna kadar PS5 için büyük bir duyuru yapacağı iddia ediliyor.