Geliştiriciler, DualSense'in oyun deneyimine etkisini konuştu

Geliştiriciler, DualSense'in oyun deneyimine etkisini konuştu
Sony, dün PlayStation 5 için ilk resmi dijital reklamını sosyal medya hesaplarından yayınladı. Tanıtım videosu, özellikle DualSense kontrol cihazının sunduğu özelliklere ve Tempest 3D Ses teknolojisinin sürükleyici deneyimine...

Sony, dün PlayStation 5 için ilk resmi dijital reklamını sosyal medya hesaplarından yayınladı. Tanıtım videosu, özellikle DualSense kontrol cihazının sunduğu özelliklere ve Tempest 3D Ses teknolojisinin sürükleyici deneyimine odaklanıyordu. Her ikisi de yeni nesilde oyun deneyimine çağ atlatacak yenilikler vadediyor.

PS5'in DualSense oyun kolu, dokunsal geri bildirim ve uyarlanabilir tetik tuşlarıyla oyunlarda hissiyatı öne çıkarıyor. Her iki özellik de çeşitli çevresel koşullarda ve kullandığınız silaha göre daha gerçekçi bir deneyim sunmak için tasarlandı. Yeni nesil konsol için oyun geliştiren stüdyolardan bazı isimler, PlayStation Blog'da kontrol cihazının sunduğu ayrıcalıklara değindi.

Geliştiriciler, DualSense oyun kolunu değerlendirdi

Spider-Man: Miles Morales, PS5

Spider-Man: Miles Morales, Deathloop, Horizon Forbidden West ve Demon's Souls gibi oyunların arkasındaki geliştiriciler, DualShock 4'e seviye atlatan DualSense oyun kolunun geliştirme sürecinde daha sürükleyici oyun deneyimi için ne gibi yeni yollar sunduğuna değindi.

Spider-Man: Miles Morales, tehlikenin hangi yönden geldiğini bildirmek için dokunsal geri bildirim sağlayarak oyunculara kendilerine özgü bir örümcek hissi verecek. Kreatif Yönetmen Brian Horton, Miles'ın her bir yeteneğinin benzersiz hissettirdiğini söylüyor. Örneğin DualSense kablosuz kontrol cihazının dokunsal sistemi, Venom Punch hareketi için Kare düğmesine basılı tuttuğunuzda Spider-Man'in biyo-elektriğini kontrol cihazının sol tarafından hissetmenizi sağlarken, vuruş hissiyatını sağ tarafta zirveye çıkaracak.

Dualsense, Spider-Man: Miles Morales için gizlilik yeteneklerinden tutun da güçlü saldırılara kadar farklı perdelerde çeşitli deneyimler sunacak.

Horizon Forbidden West, PS5

Horizon Forbidden West'te, yeni silahlar benzersiz hissettirecek ve hem makinelere hem de insanlara karşı mücadelede çeşitli roller oynayacak. DualSense sayesinde, özellikle silah kullanımı daha da benzersiz ve kullanımı tatmin edici olacak. Bildiğiniz üzere Aloy, oklarıyla hedefi tutturmayı seviyor ve biz de yayı gererken onunla birlikte benzersiz bir deneyim yaşayacağız.

Ratchet & Clank: Rift Apart

Ratchet & Clank: Rift Apart, serideki geçmiş oyunlarda olduğu gibi yeni silahlar içerecek. Kreatif Yönetmen Marcus Smith, uyarlanabilir tetiklerin kullanımını ayrıntılarıyla anlatıyor. Örneğin Enforcer, çift namlulu shotgun tipi bir silah. Tetiği çektiğinizde, bir namludan ateş edeceksiniz ve tetiğin yarısına kadar direnç hissedeceksiniz. Ancak tetiği o direnç noktasından geçirirseniz her iki namluyu aynı anda ateşleyeceksiniz.

Astro's Playroom, Dualsense

SIE Japan Studio Yöneticisi Nicolas Doucet, dokunsal geri bildirimi Astro's Playroom'u oyunu benzersiz kılan bir nitelik olarak tanımlıyor. nitelendiriyor. Dünyayı hissetme kavramı her yerde olacak ve bu, sürükleyicilik konusunda önemli bir adım. Doucet, "Bir keresinde dokunsal geri bildirimi kapatmayı denedim ve ne kadar özlediğime inanamadım. Tüm oyun boyunca dokunsal geri bildirim kullanıyoruz. En çarpıcı olanı yüzeyler ve oyuncular farkı ilk birkaç saniye içinde hissedecekler. Astro'nun adımları plastik, metal, kum üzerinde koşarken ve su içindeki sıçratmalarda bile hissedilebilecek" diyor.

Gran Turismo 7, PS5

Gran Turismo 7'nin DualSense sayesinde üzerinden geçtiğimiz her yüzeyi hissetmemizi sağlayacağını biliyoruz. Polyphony Digital Başkanı Kazunori Yamauchi frenleme sistemlerinin sunduğu deneyimden bahsetti. Kontrol cihazının en etkili kullanımının, frenleme sırasında kilitlenmeyen fren sisteminde (ABS) büyük fark sunacağını belirtiyor. Yamauchi, "ABS, sürücü pedala basınç uygularken aralıklı olarak fren basıncını serbest bırakır. Uyarlanabilir tetik, bu pedal hissini yaratmak için uygun ve oyuncunun istediği frenleme kuvveti ile lastiğin tutuşu arasındaki ilişkiyi doğru bir şekilde hissetmesini ve anlamasını sağlıyor." dedi.

Counterplay CEO'su Keith Lee, PS5 için duyurulan ilk oyun olan Godfall ile ilgili olarak kullanıcı arayüzüne bakmaya gerek kalmadan elimizde hangi silahın olduğunu hissedebileceğimizi söylüyor. Ayrıca Spider-Man: Miles Morales'e benzer bir özellikten de bahsetti. Düşmanın mekansal olarak nerede olduğunu, görüş alanımızın dışında olsa bile hissedebileceğiz. DualSense kontrol cihazı, tamamen hissiyata dayalı benzersiz özellikleriyle heyecan verici bir deneyim sunacak.

Arkane Studios'un birinci şahıs aksiyon oyunu Deathloop'un Oyun Yönetmeni Dinga Bakaba, DualSense'in deneyimlere getirdiği "fiziksellikten" bahsetti. Deathloop, birinci şahıs nişancı türünde bir oyun olarak silahların birbirinden farklı hissettirmesine odaklanıyor. Silahınız tutukluk yaptığında tetikler bloke olacak ve oyuncuya animasyon bitmeden önce bile anında geri bildirim verecek. Bu da oyuncuyu silahını düzeltmesi gerektiği konusunda uyaracak.

Ghostwire: Tokyo Yönetmeni Kenji Kimura, DualSense kontrol cihazının dokunsal geri bildirim yoluyla oyuna nasıl nüanslar getirdiğinden ve uyarlanabilir tetiklerin nasıl kalıcı bir enerji hissi verdiğinden bahsediyor. PlayStation 5'in oyun kolu, oyunda güç dengesi, şarj, yükleme ve güç veya enerji birikimi hissiyle sürükleyici bir deneyim sunacak.

Demon's Souls

Bluepoint, Demon's Souls'un her zamankinden daha karanlık ve daha ölümcül hissettireceğini söylüyor. Kreatif Yönetmen Gavin Moore, dokunsal özelliklerle yapabileceklerin heyecan verici olduğunu belirtiyor. Artık düşmanlarınıza saldırıp büyü yaptığınızda her bir darbeyi hissedeceksiniz. Bir gardiyanı indirirken dev bir boss saldırısının gücünü deneyimleyeceksiniz. Düşmanlarınız sizin saldırılarınızı engellediğinde veya siz onların saldırısını engellediğinizde metallerin birbirine vuruşu gerçekçi bir hissiyat verecek.

DualSense oyun kolundan gelen geri bildirim, saldırınızın veya savuşturmanızın başarılı olduğunu bilmenizi sağlayacak. Böylece daha hızlı ve daha kararlı bir şekilde tepki verebileceksiniz. Bir kapıyı açmayı, basit bir kolu çekmeyi bile duyusal bir deneyime dönüştürebiliyor. Dokunsal geri bildirim, oyuncuyu dünyaya kaptırmak ve oyuna dahil etmek için harika bir yol olacak.

Kaçıranlar için PlayStation 5'in ilk reklamı:

PlayStation 5 yıl sonuna doğru oyuncularla buluşacak. Konsolun tüm donanım özelliklerine buradan göz atabilirsiniz. Ayrıca DualSense kontrol cihazının özelliklerine buradan ulaşabilirsiniz.