Spider-Man Remastered, PS5'in çökmesine neden oluyor

Teknoloji dünyasında birçok cihaz sorunlarla dolu lansmanlar yapabiliyor ve PlayStation 5 de onlardan biri gibi görünüyor. Yeni nesil konsol, geçtiğimiz hafta çeşitli bölgelerde piyasaya sürüldü ve sorunla gündeme geliyor. Son...

Teknoloji dünyasında birçok cihaz sorunlarla dolu lansmanlar yapabiliyor ve PlayStation 5 de onlardan biri gibi görünüyor. Yeni nesil konsol, geçtiğimiz hafta çeşitli bölgelerde piyasaya sürüldü ve sorunla gündeme geliyor. Son olarak Marvel's Spider-Man Remastered'da konsolun çökmesine neden olan bir hata keşfedildi.

Bazı PlayStation 5 kullanıcıları, konsolda harici HDD ile PS4 oyunu başlattığında veritabanını yeniden oluşturmalarını ve harici sürücülerini onarmalarını gerektiren bir hata aldığını bildirdi. Hatta konsolu inceleyen YouTuber Jeremy Penter, PS5 inceleme cihazının bu sorun nedeniyle tamamen kullanılamaz hale geldiğini doğruladı. Sorun, farklı cihazlarda farklı durumlarda tetiklenebiliyor. Ancak yaygın olarak bildirildiği üzere suçlulardan biri Marvel's Spider-Man Remastered gibi görünüyor.

Spider-Man Remastered PS5'in sistemini çökertiyor

GiantBomb'dan Jeff Gerstmann, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Spider-Man Remastered çalışırken PS5'i dinlenme moduna sokmak tüm sistemi çökertiyor ve geri yüklemeyi başlattığınızda 'harici sürücünüzü onarma' işlemine zorluyor. En azından bugün bunu birkaç kez yaşadım. Ayrıca PS5'e o harici sürücü onarım sürecini her uyguladığımda siyah bir ekran geliyor. Konsolu dinlenme moduna geçirmeye zorlamak için üzerindeki güç düğmesine basmam gerekiyor. Ardından yedekten başlıyor, bir hata raporu göndermemi istiyor ve normal şekilde açılıyor." ifadelerine yer verdi.

Geliştirici Insomniac Games, şikayetin üzerine sorunu araştırdığını açıkladı. Topluluk Yöneticisi James Stevenson, kısa ve öz bir cevap vererek sorunu araştırdıklarını belirtti. PS5 kullanıcılarından gelen şikayetler bu kadarla sınırlı değil. Geçtiğimiz gün bazı kullanıcılar konsoldan cızırtılı seslerin geldiği videolar paylaştı. Sony, sorun hakkında henüz yorum yapmadı.

Marvel's Spider-Man Remastered, PS5 lansmanıyla aynı gün Spider-Man: Miles Morales'in bir parçası olarak piyasaya sürüldü. Sevilen süper kahraman oyununda yapılan değişikliklere buradan ulaşabilirsiniz. Insomniac, oyunun remastered versiyonunda Peter Parker'ın yüzünü değiştirmişti. Tartışmalı değişikliğin ardından bazı hayranlar stüdyoya ve geliştiricilere tehdit mesajları göndermişti.

Oyun Haberleri