PS5 için yeni bir sistem yazılımı güncellemesi yayınlandı

PS5 için yeni bir sistem yazılımı güncellemesi yayınlandı
PlayStation 5 yarın belirli bölgelerde ilk kez oyuncularla buluşacak. Sony, lansmana hazırlık olarak PS5 için yeni bir sistem yazılımı güncellemesi yayınladı. Güncelleme, konsolun sistem yazılımını 20.02-2.10.00.00-00.00.00.0.1...

PlayStation 5 yarın belirli bölgelerde ilk kez oyuncularla buluşacak. Sony, lansmana hazırlık olarak PS5 için yeni bir sistem yazılımı güncellemesi yayınladı. Güncelleme, konsolun sistem yazılımını 20.02-2.10.00.00-00.00.00.0.1 sürümünden 20.02-2.20.00.07-00.00.00.01 sürümüne yükseltti.

PS5 sistem yazılımı güncellemesinin yaklaşık 870 MB boyutunda olduğu bildirildi. Güvenilir sızıntılarıyla tanınan Twitter kullanıcısı Roberto Serrano'ya göre yeni sürüm, konsolun USB bağlantı noktasına takılan bir harici sürücüdeki PlayStation 4 oyunlarına erişimi iyileştiriyor. Sony'nin PS5 sistem yazılımı sayfasında güncelleme notları yer almadı.

PS5 sistem yazılımı güncellemeleri nasıl yapılacak?

PS5 sistem yazılımı güncellemesi

PlayStation 5'in sistem yazılımı, yine eskisi gibi internet üzerinden veya USB sürücüsü ile manuel olarak güncellenebiliyor. Sistem yazılımı güncellemesini konsola doğrudan indirmek için Ayarlar > Sistem > Sistem Yazılımı > Sistem Yazılımı Güncellemesi ve Ayarlar > Sistem Yazılımını Güncelleme bölümüne giderek İnternetten Güncelle öğesini seçmelisiniz.

Güncelleme işlemi eğer başarısız olursa PlayStation 5 sistem yazılımı, bir USB sürücüsü aracılığıyla da yüklenebilecek. Manuel olarak indirmeniz gerekirse, yapmanız gereken adımlar şöyle:

  1. PC veya Mac kullanarak FAT32 olarak biçimlendirilmiş bir USB sürücüde "PS5" adlı bir klasör oluşturun. Bu klasörün içinde "UPDATE" adlı başka bir klasör oluşturun.
  2. PS5 sistem yazılımını güncelleme sayfasını ziyaret edin ve "Sistem yazılımını güncelleme" bölümünü seçin. Güncelleme dosyasını indirin ve dosyayı "UPDATE" klasörüne kaydedin. Dosyayı "PS5UPDATE.PUP" adıyla kaydedin.
  3. Dosyayı içeren USB sürücüsünü PS5 konsolunuza takın.
  4. PS5 konsolunu Güvenli Mod'da başlatın: Güç düğmesini basılı tutun, ikinci bip sesini duyduktan sonra düğmeyi serbest bırakın.
  5. 3. Güvenli Mod seçeneği olan Sistem Yazılımını Güncelle öğesini seçin.
  6. USB Depolama Cihazından Güncelle > Tamam öğesini seçin.

Sony, yakın zamanda PS5'in SSD depolama genişletme işlevinin lansmanda devre dışı olacağını açıkladı. Bu özellik ileride yayınlanacak bir sistem güncellemesi ile aktif olacak. Detaylara buradan erişebilirsiniz. Konsol devi ayrıca yeterli talep olması halinde oyunları monitörde oynamayı tercih edenler için 1440p çözünürlük desteği getirebileceğini belirtti.

PlayStation 5, 19 Kasım'da ülkemizde piyasaya sürülecek. Önce disk sürücülü model gelecek ve 8.299 TL'den satılacak. Daha uygun bir fiyatla çıkacak olan Digital Edition modeli ise 2021 yılında gelecek.