PS5 için lansman sonrası ilk sistem yazılımı güncellemesi yayınlandı

PS5 için lansman sonrası ilk sistem yazılımı güncellemesi yayınlandı
PlayStation 5 geçtiğimiz hafta ABD, Japonya, Kanada, Meksika, Avustralya, Yeni Zelanda, Güney Kore'de piyasaya sürüldü. Sony, lansmandan kısa süre sonra yeni nesil konsolu PS5 için ilk sistem yazılım güncellemesini yayınladı. Güncelleme...

PlayStation 5 geçtiğimiz hafta ABD, Japonya, Kanada, Meksika, Avustralya, Yeni Zelanda, Güney Kore'de piyasaya sürüldü. Sony, lansmandan kısa süre sonra yeni nesil konsolu PS5 için ilk sistem yazılım güncellemesini yayınladı. Güncelleme büyük yenilikler vadetmiyor ve sadece bazı sorunları düzeltme amacı taşıyor.

Yeni güncelleme zorunlu ve PS5 sistem yazılımını 20.02-02.25.00 sürümüne yükseltiyor. Boyutu yalnızca 868 MB olduğu için güncellemenin indirilmesi ve yüklenmesi uzun sürmüyor. Sony yeni sürüm hakkında çok fazla detay vermese de her zamanki klasik güncelleme notunu sunuyor: "Bu sistem yazılımı güncellemesi, sistem performansını iyileştirir."

PS5, yolculuğuna sorunlarla başladı

playstation 5, ps5

Kullanıcılar, uzun süren bekleyişin ardından PS5 konsollarına kavuşsa da kısa süre içinde cihazlarına dair birçok sorun bildirdiler. Geçtiğimiz günlerde bazı kullanıcılar disk sürücülü veya dijital model farketmeksizin konsollarından cızırtılı bir ses geldiğini öne sürdü. Diğer yandan indirme sırasında yaşanan sorunların, konsolun fabrika ayarlarına sıfırlanmasıyla çözülebildiği de belirtildi.

Her PlayStation 5 kullanıcısı bu tarz sorunlarla karşılaşmasa da, yeni nesil konsolun ilk modelinde bazı kronik sıkıntıların olabileceği düşünülebilir. Elbette günümüzde birçok elektronik cihaz, benzer hatalarla çıkış yapabiliyor ve bu noktada, lansman sonrasında sorunlara çözüm getirilebiliyor olması önemli. PS5 için yayınlanan ilk sistem yazılımı güncellemesinin bildirilen hatalara çözüm olup olmayacağını göreceğiz.

PlayStation 5, 19 Kasım'da Türkiye de dahil olmak üzere diğer tüm bölgelerde piyasaya sürülecek. Sony'nin heyecanla beklenen yeni konsolu ülkemize ilk olarak disk sürücülü modelle gelecek ve 8.299 TL'den satışa sunulacak. Daha uygun fiyatlı olan Digital Edition modeli 2021'de oyuncularla buluşacak.

PS5 için yayınlanan sistem yazılımı güncellemelerini ve konsollarınıza nasıl yükleyebileceğinizi buradan öğrenebilirsiniz. Yeni nesil konsola dair tüm haber ve duyuruları buradan takip edebilirsiniz.