PlayStation 5'in yeni reklam videosu yayınlandı

PlayStation 5'in yeni reklam videosu yayınlandı
Sony geçtiğimiz ay PlayStation 5 için "Oyunun Limiti Yok" başlıklı ilk reklam videosunu yayınlamıştı. Konsol devi şimdi de ilk reklama benzeyen yeni bir tanıtım yayınladı. Videoda herhangi bir oyun görüntüsü yer almıyor ancak...

Sony geçtiğimiz ay PlayStation 5 için "Oyunun Limiti Yok" başlıklı ilk reklam videosunu yayınlamıştı. Konsol devi şimdi de ilk reklama benzeyen yeni bir tanıtım yayınladı. Videoda herhangi bir oyun görüntüsü yer almıyor ancak yeni nesil konsolun sürükleyici duyguları uyandırmayı amaçladığını ortaya koyuyor.

PlayStation 5'in yeni reklam videosuna "The Edge" ismi verildi. Sony burada yine oyunun ve donanımın sınırları zorlayacağına atıfta bulunuyor. Bu kez de aksiyon filmi tadındaki bir deniz yolculuğunun farklı ortamlar ve sahnelerle sürükleyici hale getirildiği soyut bir reklam karşımızda. Sony Interactive Entertainment'ın Kıdemli Başkan Yardımcısı ve Küresel Pazarlama Başkanı Eric Lempel, yeni reklamın PlayStation 5'ten alacağımız bazı duyguları uyandırmak için tasarlandığını açıkladı.

PlayStation 5 için yayınlanan yeni reklam: The Edge

Lempel, reklamla ilgili olarak Variety'e verdiği röportajda, "Hayranlarımızı heyecanlandırmak ve etkilemek istiyoruz. Onlara gizemli bir bilinmeyene doğru giden yolu göstermek istiyoruz... Gördüğünüz şey onların sınıra ulaşması ve ötesine geçmesi. Burada işaret etmeye çalıştığımız şey bu. Özelliklerle ilgili değil. Bir marka reklamı." şeklinde konuştu.

PlayStation 5 reklamlarının ardındaki motive edici faktör salgın süreci gibi görünüyor. Lempel, genellikle bir konsol lansmanından önceki hedefin hayranların donanımla buluşması olduğunu söylüyor. Elbette koronavirüs salgını nedeniyle planlar suya düştü ve bu yüzden Sony topluluğa reklamlar aracılığıyla hitap ediyor. şöyle devam etti:

Lempel sözlerine, "Reklamlarımızla ilerlediğimiz yeri ve ilettiğimiz mesajı seviyorum. Ancak siz ona dokunana kadar gerçek anlamda bir deneyim yaşamayacaksınız. Bu inanılmaz zorlu bir süreçti ve bu yüzden konsolu kullanırken alacağınız duyguları gerçekten güçlü bir şekilde uyandırmaya çalışmak için iletişimimize yön verdik. İlk reklamımızın amacı buydu." şeklinde devam etti. Yani bu reklamlar aslında PS5'i heyecanla bekleyen insanlarla bir tür iletişim kurma yöntemi.

PlayStation 5, Oyunun Limiti Yok, reklam

Reklamlar şimdiye kadar PlayStation 5 konsolunun sürükleyici deneyimine ve DualSense kontrol cihazının vereceği hissiyata odaklanıyor. Lempel'e göre oyunlar da yakında reklamlarda yer almaya başlayacak. Bunun tam olarak ne zaman gerçekleşeceği belirtilmedi. Ancak konsolun lansmanı yaklaşıyor ve yakında daha fazla reklam yayınlanacaktır. Ayrıca daha fazla oyun videosu görmek istiyorsanız, yakında gerçekleşecek PlayStation Showcase etkinliğini takip edebilirsiniz. Ayrıca ilk PS5 reklamını kaçırdıysanız buradan izleyebilirsiniz.

PlayStation 5 Showcase, 16 Eylül Çarşamba TSİ 23:00'te gerçekleşecek. Sony, etkinlikte daha önce duyurulan ve yeni PlayStation 5 oyunlarına odaklanacağını açıklamıştı. Gelecek haber ve güncellemeleri sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz.