PlayStation 5'in ilk gerçek fotoğrafları ortaya çıktı

PlayStation 5'in ilk gerçek fotoğrafları ortaya çıktı
Sony, heyecanla beklenen PlayStation 5 hakkında tüm detayları açıkladı. Salgın sürecinde etkinliklerin iptal edilmesi nedeniyle insanlar yeni nesil konsolu kanlı canlı göremedi ve deneyimleyemedi. Ancak PS5'in boyutunu ve nasıl göründüğünü...

Sony, heyecanla beklenen PlayStation 5 hakkında tüm detayları açıkladı. Salgın sürecinde etkinliklerin iptal edilmesi nedeniyle insanlar yeni nesil konsolu kanlı canlı göremedi ve deneyimleyemedi. Ancak PS5'in boyutunu ve nasıl göründüğünü ortaya koyan ilk fotoğraflar ortaya çıktı.

Kasım ayında piyasaya sürülecek olan PlayStation 5, Tayvan Ulusal İletişim Komisyonu'nun (NCC) web sitesinde göründü. Fotoğraflar, yeni nesil konsolu ilk kez yakın planda görmemizi sağladı. NCC, standart PS5'in yatay olarak konumlandırılmış fotoğraflarıyla birlikte, kutu içeriğindeki kablolarını, çıkarılabilir tabanını ve DualSense kontrol cihazını ortaya koyan çeşitli görüntülerini PDF olarak yayınladı.

Sony, PlayStation 5'in boyutlarını geçtiğimiz günlerde açıklamıştı. Cihaz 390x260x104 mm boyutlarında gelecek. Karşılaştırma yapabilmeniz açısından Xbox Series X'in boyutunun 301x151x151 mm olduğunu belirtelim. Yani PS5 şimdiye kadarki en büyük oyun konsolu olarak karşımıza çıkacak.

İşte PlayStation 5 konsolunun boyutunu ortaya koyan ilk fotoğraflar:

PlayStation 5, PS5, fotoğraflar

PlayStation 5, PS5, fotoğraflar

PlayStation 5, PS5, fotoğraflar

PlayStation 5, PS5, fotoğraflar

PlayStation Küresel Pazarlama ve Tüketici Deneyimi Başkanı Eric Lempel, PS5'in tasarımının birçok şaşırtıcı özelliği barındırdığını söyledi. Ayrıca PS4 kullanıcılarının sıkça şikayet ettiği fan gürüntüsünün azaltıldığı konusunda güvence verdi. Diğer yandan PlayStation Avrupa Başkanı Simon Rutter, konsolun gürültülü olmadığından ve sağlam bir soğutma sistemine sahip olduğundan emin olmak için büyük çaba gösterdiklerini açıkladı. Xbox patronu Phil Spencer bile PS5'in tasarımını takdir etti ve Sony'nin konsolun soğutma sistemi üzerindeki çalışmalarından övgüyle bahsetti.

Ne yazık ki fotoğraflar, PlayStation 5'in NVMe yuvasına tam olarak nasıl erişeceğimizi göstermiyor. Sony, PS5 sahiplerinin depolama alanını genişletmesine izin veriyor ancak bunun tam olarak nasıl işleyeceği konusundaki detaylar hala bilinmiyor. Konsol devi ayrıca PS5'in önceki nesil PlayStation konsollarının olmadığı şekilde özelleştirilebileceğini belirtti. Yani cihazın en az bir yan panelinin çıkarılabilir olması mümkün.

PlayStation 5 ve PlayStation 5 Digital Edition, 12 Kasım'da ABD, Japonya, Kanada, Meksika, Avustralya, Yeni Zelanda ve Güney Kore'de piyasaya sürülecek. Ardından 19 Kasım'da Avrupa, Orta Doğu, Güney Amerika, Asya ve Güney Afrika gibi dünyanın diğer bölgelerinde satışa sunulacak. PlayStation 5 modellerinin çıkış tarihi ve fiyat bilgilerine buradan ulaşabilirsiniz.