Sony, PlayStation 5'in kulanıcı arayüzünü yakında gösterebilir

Sony, PlayStation 5'in kulanıcı arayüzünü yakında gösterebilir
PlayStation 5 bu yılın sonunda hayatımıza girecek ve lansman yaklaştıkça konsol hakkında yeni bilgiler gelmeye devam ediyor. Bugün gelen son sızıntılar, PS5'in ana menüsünün önemli bir özelliğini ortaya çıkarmıştı. Sony,...

PlayStation 5 bu yılın sonunda hayatımıza girecek ve lansman yaklaştıkça konsol hakkında yeni bilgiler gelmeye devam ediyor. Bugün gelen son sızıntılar, PS5'in ana menüsünün önemli bir özelliğini ortaya çıkarmıştı. Sony, sızıntılardan kaçınmak için yakında daha fazlasıyla karşımıza çıkabilir.

Yeni bir söylenti, önümüzdeki birkaç hafta içinde PlayStation 5'in kullanıcı arayüzüne bakabileceğimizi gösteriyor. Endüstri uzmanı Tidux, Sony'nin yakında geliştiricilerin konsollarda "retail modunu" etkinleştirmelerini sağlayacak bir PS5 geliştirici kiti güncellemesi yapacağını öne sürüyor. Güncellemeyle birlikte geliştiriciler, oyunlarının yeni nesil konsolun nihai arayüzünde nasıl görüneceğini ve etkileşime gireceğini görebilecek.

Sony, PlayStation 5 geliştirici kitinden gelebilecek sızıntıları önüne geçmeye çalışıyor

playstation 5, ps5 konsol oyunları

Sony, geliştirici kiti güncellemesiyle retail moduna erişen geliştiricilerden kaynaklanan olası sızıntıların önüne geçmek için PlayStation 5'in kullanıcı arayüzünü gösterebilir. Tidux'a göre, PS5 geliştirici kitleri şu anda sadece hata ayıklama ve PS4 retail modunu içeriyor. Bu mod muhtemelen geliştirici kiti üzerinde PS4 arayüzü sağlıyor.

Sony'nin 6 Ağustos'ta PlayStation 5 için State of Play yayını düzenleyeceği iddia ediliyor. Geçtiğimiz ay düzenlenen PS5 etkinliği sırasında kullanıcı arayüzü için küçük bir teaser gösterilmişti. Şirket, bir sonraki etkinlikte kullanıcı arayüzü de dahil olmak üzere yeni nesil konsolun bilinmeyen bazı özelliklerini sergileyebilir. Önceki raporlar, kullanıcı arayüzünün tamamen yeniden tasarlandığını ve çok ilginç bir evrim geçirdiğini öne sürüyor.

Sony, bu yılın başlarından itibaren yine PlayStation 5 hakkındaki potansiyel sızıntıların önüne geçmek için DualSense kontrol cihazını ve konsol hakkındaki bazı özellikleri duyurmuştu. Şirket, bu kez de geliştiricilerden gelecek sızıntıların önüne geçmek için kullanıcı arayüzünü sergileyebilir.

PlayStation 5 ana menüsünün "Aktiviteler" adlı yeni özelliği hakkında ortaya çıkan bilgilere buradan erişebilirsiniz. Gelecek haber ve güncellemelerden sizleri haberdar edeceğiz.