PlayStation 5'in ana menüsü oyun deneyimine esneklik katacak

PlayStation 5'in ana menüsü oyun deneyimine esneklik katacak
PlayStation 5'in teknik özellikleri açıklandı, ancak Sony henüz tüm kozlarını ortaya çıkarmadı. Fiyatı ve çıkış tarihi bir yana, konsolun özelliklerine dair hala bilmediğimiz şeyler var. Örneğin PS5'in işletim sistemini...

PlayStation 5'in teknik özellikleri açıklandı, ancak Sony henüz tüm kozlarını ortaya çıkarmadı. Fiyatı ve çıkış tarihi bir yana, konsolun özelliklerine dair hala bilmediğimiz şeyler var. Örneğin PS5'in işletim sistemini ve kullanıcı arayüzünün sunacağı özellikleri hala görmedik, ancak görünüşe göre yeni nesil konsolun önemli bir yazılım özelliği sızdırıldı.

Ortaya çıkan bilgilere göre PS5'in "Activities" (Aktiviteler) adı verilen özelliği, oyuncuların oyunu sıfırdan başlatmak zorunda kalmadan istedikleri an girmelerini sağlayacak. Bu özellik, GameReactor'un yaklaşan yarış oyunu WRC 9 hakkındaki bir makalesinde ortaya çıktı. Makale, hızlı bir şekilde silindi, ancak ilgili yazılı kısmın ekran görüntüsü alındı bile.

PlayStation 5'in 'Aktiviteler' özelliği hakkında ipucu ortaya çıktı

playstation 5, ps5, ana menü

Sistem mimarı Mark Cerny geçmişte bundan bahsetti ve oyun menülerinin PlayStation 5'in işletim sistemine entegre edilebileceğini belirterek; kullanıcıların belirli özelliklere ve modlara ana ekran üzerinden istedikleri gibi erişim sağlayabileceğini ortaya koydu. Örneğin, Call of Duty: Modern Warfare'de doğrudan bir Team Death Match modunu başlatabileceksiniz ve bunun için oyuna girip menülerden seçim yapmak zorunda kalmayacaksınız.

GameReactor tarafından yayınlanan ve daha sonra kaldırılan WRC 9 önizlemesi, PlayStation 5'in ana menüsünden belirli yarışları başlatabileceğimizi öne sürüyor. Özellik, daha önce bazı konsept tasarımlarıyla da oluşturulmuştu ve doğrudan ana ekranda üzerine geldiğimiz oyunun altında çıkan seçeneklerle çeşitli modların seçilebileceğini öne sürüyordu.

PlayStation 5, kullanıcı arayüzü konsepti

Şimdilik özellik hakkında sadece varsayımlarda bulunabiliyoruz, ancak Ağustos ayında gerçekleşeceği konuşulan bir sonraki State of Play yayınında PlayStation 5'in özelliklerine daha yakından bakacağımızı umuyoruz. Belki de Sony, PS5 için heyecanla beklenen birinci parti oyunlarından biri üzerinde çeşitli arayüz özelliklerini gösterebilir.

Sony'nin yeni nesil konsolu PlayStation 5 hakkındaki tüm haberlere buradan erişebilirsiniz. Ayrıca PS5 için şimdiye kadar duyurulan tüm oyunlara buradan göz atabilirsiniz. Gelecek güncellemeler için takipte kalın.