Sony, PS5 Ön Siparişlerini Kişi Başına Bir Konsol İle Sınırlayacak

Sony, PS5 Ön Siparişlerini Kişi Başına Bir Konsol İle Sınırlayacak
PlayStation 5 yıl sonunda piyasaya sürülecek ve konsolun yakında ön siparişe açılacağı söylentileri artmaya başladı. Ancak koronavirüs sürecinde oyunlara olan talep arttı ve Sony, PS5'te stok sıkıntısı yaşamamak için ön...

PlayStation 5 yıl sonunda piyasaya sürülecek ve konsolun yakında ön siparişe açılacağı söylentileri artmaya başladı. Ancak koronavirüs sürecinde oyunlara olan talep arttı ve Sony, PS5'te stok sıkıntısı yaşamamak için ön siparişleri sınırlama yoluna gidecek gibi görünüyor.

Sony'nin direct.playstation.com mağazasından yapılacak PS5 ön siparişlerini kişi başına 1 adetle sınırlayacağı ortaya çıktı. Bu ipucu, PlayStation'ın donanım, aksesuar, oyun ve abonelik satan kendi mağazasnın kaynak kodunda keşfedildi. Reddit ve ResetEra gibi forumlardan bazı kullanıcılar, sepete ikinci bir konsol eklemeye çalışıldığında ortaya çıkacak hata koduna dikkat çekiyor.

Ön siparişlere kişi başına bir PS5 sınırlaması gelecek

PlayStation 5, PS5, ön sipariş

PlayStation online mağazasında sepete ikinci bir PS5 eklemek isteyen müşterilere, "PS5 konsolunun yalnızca bir versiyonunu satın alabilirsiniz: Disk veya Dijital. Sepetinize zaten bir PS5 konsolu eklediniz." şeklinde bir uyarı gösterilecek. Hata koduna bakılırsa, hangi versiyon olursa olsun her kullanıcının yalnızca bir PS5 konsolu ön sipariş verebileceği anlaşılıyor.

Oyun severler her ne kadar tek bir konsol ön sipariş verebilecek olsa da, PlayStation 5'i ön siparişe açacak üçüncü parti çevrimiçi perakendecilerin veya mağazaların benzer bir sınırlama yapıp yapmayacağı bilinmiyor. Birden fazla PS5 almak isteyenler, en azından farklı mağazalardan birer konsol sipariş edebilecek.

Sony, PlayStation 4 ön siparişlerini de kişi başına bir konsolla sınırlandırmıştı, bu nedenle yeni nesil konsolda da aynı adımın atılması sürpriz olmadı. Bu sefer farklı olarak iki farklı versiyon piyasaya sürülüyor ve siparişlerde standart veya dijital versiyon ayrımı yapılmıyor.

PS4 oyunlarına PS5 ile uyumlu olduklarını gösteren etiket gelebilir

PS5 ile uyumlu

Kaynak koddaki diğer referanslar, Sony'nin PS4 oyunlarına PS5 ile uyumlu olduklarını gösteren yeni bir etiket ekleyebileceğini ortaya çıkardı. Bu yeni etiket, hangi PS4 oyunlarının PS5 için geriye dönük uyumluluk sağladığını belirtmek için kullanılabilir. Diğer yandan kontrol cihazı gibi donanımların PS5 için uyumlu olup olmadığını belirtmek için de kullanılabileceği konuşuluyor.

Raporlar son zamanlarda Sony'nin 2020'nin sonuna kadar PS5 üretimini 10 milyona çıkarmayı planladığını gösteriyor. Şirket, bu artışla koronavirüs sürecinde artan talebi karşılamayı hedefliyor. Konsolun gönderimlerinin 2021'in ilk çeyreği boyunca tamamlanması bekleniyor. PlayStation 4, aynı süre zarfında 7.5 milyon adet üretilmişti.

Sony, her oyuncunun PS5 alabilmesini sağlamak için elinden gelen her şeyi yapıyor. Şirket kısa bir süre önce, herhangi bir yanlış bilginin ve söylentilerin önüne geçmek için ön siparişleri önceden duyuracağını açıklamıştı. Konsol devi, fiyatı ve ön siparişleri açıkladığında kısıtlamalar hakkında daha fazla açıklama sunacaktır.