PlayStation 5'in Yaşam Döngüsü Sadece 5 Yıl Olabilir

PlayStation 5'in Yaşam Döngüsü Sadece 5 Yıl Olabilir
Oyun konsollarının yaşam döngüleri genel olarak nesilden nesile yaklaşık 6 yıl oluyor. Hatta PS3 ve PS4 bu süreyi 7 yıla kadar uzattı. Ancak PlayStation 5, yaşam döngüsü en kısa konsol olabilir. Gelen yeni raporlar, konsolun...

Oyun konsollarının yaşam döngüleri genel olarak nesilden nesile yaklaşık 6 yıl oluyor. Hatta PS3 ve PS4 bu süreyi 7 yıla kadar uzattı. Ancak PlayStation 5, yaşam döngüsü en kısa konsol olabilir. Gelen yeni raporlar, konsolun ömrü ve tahmini satış rakamlarına dair çarpıcı iddialar ortaya koyuyor.

Digitimes'in raporuna göre, Sony'nin Tayvan'daki tedarik zincirinden bazı kaynaklar, PlayStation 5'in yaşam döngüsünün sadece 5 yıl olacağını iddia ediyor. Ayrıca PS5'in bu süreç içinde toplam 120-170 milyon adet satacağını tahmin ediyor. Bu, 5 yıllık bir süre için oldukça büyük bir rakam. Sony kısa bir süre önce, 6 yıldan daha uzun süredir piyasada olan PS4'ün 110 milyon adet sattığını bildirmişti.

Xbox Series X, satışlarını iki katına çıkarabilir

PS5 vs Xbox Series X

Rapora göre Microsoft'un Xbox Series X konsolunun satışlarını önceki nesle göre aynı dönemde iki katına çıkarması bekleniyor. Microsoft'un hizmetler tarafında daha fazla adım atması ve nesiller arası bir yaklaşım izlemesi bu yükselişte etkili olabilir. Eğer iddialar doğruysa PlayStation 6'nın 2025 yılında gelebilir. Yine de önümüzdeki beş yıl boyunca PlayStation 5 satışlarının iyi gitmesi, bir sonraki nesil için tarihi biraz daha ileri itebilir.

PlayStation 5 için öne sürülen yüksek satış rakamları, Sony'nin fiyat tarafında daha ılımlı olabileceğini ortaya koyuyor. Aslına bakılırsa, PS5 konsolunun güçlü mimarisi ve ultra hızlı SSD gibi premium özelliklerinin maliyetleri artıracağından endişe duyuluyordu. Bu muazzam satış tahminleri, konsolun daha erişilebilir bir fiyatla gelebileceğine işaret ediyor. Diğer yandan raporların, standart PS5 ile dijital sürüm arasındaki farkı hesaba katmadığını belirtmek gerekir.

Sony'nin artan talepler nedeniyle PlayStation 5 için üretim hedefini 10 milyona çıkardığı bildirilmişti. Şirket, PS5'in fiyatına ve çıkış tarihine dair ayrıntıları açıklamadı, ancak söylentilere göre 6 Ağustos'ta gerçekleşecek State of Play canlı yayınında konsol hakkında merak edilenler ortaya çıkabilir. Konsol devi, PS5 ön siparişlerinin önceden kapsamlı bir duyuruyla bildirileceğini açıkladı. Gelen son bilgiler, Sony'nin ön siparişleri kişi başına 1 konsol ile sınırlandıracağını gösteriyor.

PlayStation 5'in sadece 5 yıllık bir yaşam döngüsü olacağı iddiaları hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce 5 yıl, yeni nesil konsol için yeterli bir süreç mi? Yorumlarda fikirlerinizi belirtebilirsiniz. Sony'nin yeni nesil konsolu PlayStation 5 hakkındaki tüm haberlere buradan erişebilirsiniz.