Sony, Gears Tactics'in arkasındaki şirketi satın alabilir

Sony, Gears Tactics'in arkasındaki şirketi satın alabilir
Sony, son yıllarda platforma özel oyun yelpazesini genişletmek için stüdyo satın alma yoluna gittiğini gördük. Konsol devi şimdi de Warframe ve Xbox Game Studios tarafından yayınlanan Gears Tactics'in geliştiricileri Digital Extremes...

Sony, son yıllarda platforma özel oyun yelpazesini genişletmek için stüdyo satın alma yoluna gittiğini gördük. Konsol devi şimdi de Warframe ve Xbox Game Studios tarafından yayınlanan Gears Tactics'in geliştiricileri Digital Extremes ve Splash Damage'ın ana şirketi Leyou Technologies Holdings Ltd için teklif yapmayı düşünüyor.

Bloomberg'in raporuna göre Leyou en kısa sürede bir alıcı bekliyor ve Sony teklif savaşında rakiplerinin önüne geçebilmeyi umuyor. Süreç güçlü finansman desteği için PlayStation bölümü tarafından değil, Sony Corp. tarafından yönetiliyor. Ayrıca Sony CEO'su Kenichiro Yoshida'nın, yaklaşan PS5 lansmanına değer katmak için sağlam bir teklif yapmak istediği belirtiliyor.

Sony, Leyou'yu satın alarak birçok marka üzerinde hak sahibi olabilir

lord of the rings mmo

Bir başka Leyou şirketi olan Athlon Games şu anda Amazon Games ile birlikte Yüzüklerin Efendisi MMO oyunu üzerinde çalışıyor. Leyou ayrıca Call of Duty ve Halo serilerine katkıda bulunan Texas merkezli geliştirici Certain Affinity'nin %20 hissesine sahip.

Sony, yılın sonlarına doğru yeni konsolu PlayStation 5'i piyasaya sürmeyi planlıyor. PlayStation, Microsoft'un Xbox Series X konsoluyla birlikte rekabeti yeni nesile taşıyacak. Sony, geçtiğimiz haftalarda gerçekleştirdiği Oyunun Geleceği adlı PS5 etkinliğinde etkileyici bir oyun listesi gösterdi, ancak Microsoft da son birkaç yıldır birkaç stüdyo satın almaya devam ediyor. Rekabetin kazananını platforma özel oyunlar belirleyecek.

Sony'nin geçtiğimiz yılın Ağustos ayında Marvel's Spider-Man'in stüdyosu Insomniac Games'i satın almasının ardından, PlayStation Worldwide Studios, ABD, Avrupa ve Japonya'da 14 stüdyoya ulaşmıştı. Eğer şirket, yeni stüdyoları bünyesine katmayı başarırsa rakibine önemli bir çalım atmış olacak.