PlayStation 5 için duyurulan oyunlar ve fragmanları

PlayStation 5 için duyurulan oyunlar ve fragmanları
Sony, Oyunun Geleceği olarak adlandırdığı büyük PlayStation 5 etkinliğinde yeni nesilde gelecek oyunları duyurarak, konsolun sunacağı deneyimlere daha yakından bir bakış sundu. Konsol devi, fragmanların ardından PS5'in tasarımını...

Sony, Oyunun Geleceği olarak adlandırdığı büyük PlayStation 5 etkinliğinde yeni nesilde gelecek oyunları duyurarak, konsolun sunacağı deneyimlere daha yakından bir bakış sundu. Konsol devi, fragmanların ardından PS5'in tasarımını da hayranlara göstererek heyecanı körüklemişti.

PlayStation 5'in gelişiyle birlikte PS4'e özel sevilen yapımlar, Horizon Forbidden West, Spider-Man: Miles Morales, Ratchet & Clank: Rift Apart ve Gran Turismo 7 gibi devam oyunlarıyla geri dönecek. Ayrıca Hitman 3 ve Resident Evil Village'ın yanı sıra Godfall, Project Athia, Returnal, Pragmata ve Stray gibi ilgi çekici yeni oyunlar da var.

PlayStation 5 etkinliğinde duyurulan oyunlar:

Grand Theft Auto V

Rockstar'ın yıllara meydan okuyan oyunu GTA5, PlayStation 5'e geliyor. Yeni sürüm konsolun sağladığı geliştirmelerle gelecek ve genişletilecek. GTA 5 efsanesi PS5'e 2021'de gelecek ve oyunun çevrimiçi modu GTA Online, tüm PS5 sahiplerine ücretsiz olarak sunulacak.

Spider-Man: Miles Morales

Spider-Man: Miles Morales, PS5 etkinliği sırasında gösterildi. İlk oyunda yeni örümcek adam olarak karşımıza çıkacağının ipuçları verilen Miles Morales bu sefer oynanabilir karakter olarak karşımıza çıkacak. Oyun, Marvel's Spider-Man'e göre daha fazla bilim kurgu unsuru içeriyor gibi görünüyor. Yeni örümcek adam oyunu 2020 sonunda PS5 ile birlikte gelecek ve 2018'de çıkan ilk oyuna bir genişleme niteliğinde olacak.

Horizon Forbidden West

Horizon Zero Dawn'ın devam oyunu Forbidden West, Aloy'un etkileyici bir dünyada yeni bir maceraya atılacağını gösteren bir fragmanla duyuruldu. Fragmanda yeni bir tehdit, vahşi yaşamın ölmesine neden oluyor gibi görünüyor ve kahramanımız Aloy çok geç olmadan sebebini keşfetmek zorunda kalacak. Ayrıca yeni oyunda göz alıcı su altı dünyasını da keşfedebilecek ve yüzeyin altındaki sırları da araştıracağız.

Gran Turismo 7

PS5 için gelecek yeni Gran Turismo oyunu bir süredir söylentilere konu oluyordu. Popüler yarış serisinin yeni oyunu bu kez sürükleyici bir campaign moduyla karşımıza çıkacak. Polyphony Digital tarafından geliştirilen yarış simülatörü, hem araçlarıyla hem de pistleriyle inanılmaz derecede gerçekçi görünüyor.

Resident Evil Village

İkonik korku serisi Resident Evil'ın yeni oyunu Resident Evil Village, ıssız bir orman, gizemli bir kulübe ve kurt adamlarla yine hayatta kalmayı zorlaştıracak her şeyi karşımıza koyacak. Tıpkı Resident Evil 7 gibi birinci şahıs kamera açısında oynayacağımız oyun, ürkütücü atmosfere ve aksiyona vurgu yapıyor. Resident Evil ana serisinin sekizinci oyunu 2021'de çıkacak.

Ratchet & Clank: Rift Apart

Yeni bir Ratchet & Clank oyunu şu anda Insomniac Games tarafından geliştiriliyor. Kahramanlarımız bu kez kendilerini çökmekte olan boyutlarda, fütüristik şehirlerde ve dinozorların olduğu bir evrende bulacaklar. PlayStation 5 etkinliğinde Ratchet & Clank: Rift Apart'ın yukarıdan izleyebileceğiniz oynanış görüntüleri de yayınlandı.

Astro's Playroom

PSVR ile hayatımıza giren Astro Bot: Rescue Mission, yeni bir oyunla PlayStation 5'e geliyor. Astro's Playroom, yeni nesil konsolun özelliklerine vurgu yapan bir platform oyunu olarak PS5'te önyüklü gelecek.

Hitman 3

Efsanevi keskin nişancı serisinin yeni oyunu Hitman 3 sinematik bir fragmanla karşımıza çıktı. Ajan 47, yeni macerasında dev bir konaktan karanlık bir ormana kadar çeşitli bölgelerde suikastlerine devam edecek. Hitman 3, Ocak ayında yayınlanacak ve yeniden başlatılan üçlemenin sonunu belirleyecek.

NBA 2K21

NBA 2K21 ilk fragmanını aldı. Oyun motorundan görüntüler, oyuncular üzerinde etkileyici ter efektleri de dahil olmak üzere son derece gerçekçi sahnelerle yeni nesil konsolun yeteneklerini açıkça sergiliyor. Oyun bu sonbaharda, muhtemelen PlayStation 5 ile birlikte gelecek.

Godfall

PlayStation 5 için duyurulan ilk oyun olan Godfall, Oyunun Geleceği etkinliği sırasında tekrar gösterildi. Fragmanda çok çeşitli silahların yanı sıra fantezi unsurlarını kullanan yoğun yakın dövüş savaşı sergilendi. Oyunda güçlü düşmanları yenmek için "Godlike" zırhının kilidini açabileceksiniz. Godfall, yılın sonlarına doğru çıkış yapacak.

Project Athia

Square Enix ve Luminous Productions, oyuncuları kurtadam benzeri yaratıkların bulunduğu fantastik bir dünyaya götürecek Project Athia adlı yeni projesini duyurdu. Oyun, sanatsal olarak göz alıcı dünyasını aksiyon-macera unsurlarıyla bir araya getiriyor. Project Athia sadece PS5'e gelecek.

Pragmata

Kedilerin artık hologramdan ibaret olduğu kıyamet bir dünyada geçen oyunda, korkunç doğal afetler Pragmata dünyasını mahvediyor. Astronot kostümü içindeki bir adam küçük bir kıza ve hologram gibi görünen kedisine yaklaşıyor. Dünya'ya düşen uydu benzeri devasa bir cihazla yerçekimi ortadan kalkıyor ve astronot, her şeyin yükselmesiyle birlikte kızı kurtarmaya çalışıyor. En sonunda astronot ve küçük kız, başka bir gezegenden dünyaya bakıyor. Capcom tarafından geliştirilen oyun 2022'de gelecek.

Stray

Annapurna Interactive, insanların yok olduğu robotlarla dolu bir dünyayı kedi olarak deneyimleyeceğimiz sıra dışı bir oyunla karşımıza çıktı. Sevimli kedimiz, insanların rolünü üstlenen robotlarla dolu unutulup gitmiş bir şehirden kurtulmak için antik bir gizemi çözmek zorunda kalacak. Robotların siber şehrinde geçen bir üçüncü şahıs kedi macerası Stray, 2021'de gelecek.

Returnal

Sony, PlayStation'a özel yeni oyunu Returnal'ı duyurdu. Eskiden arcade odaklı oyunlar yapan Housemarque tarafından geliştirilen Returnal, bir gezegende, kahramanın aynı olayları ölümle yaşam arasında tekrar tekrar yaşamaya devam ettiği bir döngüyü konu alıyor. Ancak her öldüğünde gezegen değişiyor.

Demon's Souls

Demon's Souls, daha önce ortaya çıkan söylentileri doğrulayarak yenilenen versiyonuyla geri dönüyor. Ancak oyun basit bir grafiksel yükseltmeden daha fazlasını sunacak gibi görünüyor. From Software'in 2009 yapımı başyapıtı tamamen elden geçirildi ve PS5'e özel olarak gelecek.

Deathloop

Arkane Studios, ilk kez E3 2019'da duyurduğu Deathloop'u oynanış fragmanıyla yeniden tanıttı. Görüntülerde suikastçılar bir düelloya katılıyor ve stüdyonun birinci şahıs gizlilik mekaniklerindeki uzmanlığını sergiliyor. Ancak, işler ters gidebilir ve bol miktarda ateş gücüne ihtiyaç duyabilirsiniz. İşleri düzeltmek için döngüyü yeniden başlatabilirsiniz.

Sackboy: A Big Adventure

Sumo Digital tarafından geliştirilen Sackboy: A Big Adventure, LittleBigPlanet serisinin PlayStation 5'e gelecek yeni oyunu olarak duyuruldu. Yeni macera, serinin ilk üç oyunun 2D dünyasını, aksiyon odaklı 3D platform özelliğiyle yeniliyor.

Destruction Allstars

Lucid Games tarafından geliştirilen aksiyon-spor oyunu Destruction Allstars etkinlik sırasında gösterilen bir diğer oyun oldu. Parçalanabilir araçların yanı sıra yaya karakterlere de sahip olan oyun etkileyici parçacık efektleri ve fiziği ile gerçek bir yıkım derbisi gibi görünüyor.

Kena: Bridge of Spirits

Ember Lab tarafından geliştirilen Kena: Bridge of Spirits, Pixar animasyonlarına benzeyen görselleri büyülü bir dünyada geçen sevimli bir macera oyunu. Platform oluşturma ve keşif oyununda karşılaşacağımız küçük, sevimli yaratıklar hikayede önemli rol oynayacak. Ayrıca macera boyunca tehlikeli canavarlar da olacak.

Goodbye Volcano High

Fantastik yaratıklara ve elle çizilmiş bir sanat tarzıyla gelen Goodbye Volcano High, "bir dönemin sona erdiği" duygusal bir oyun. 2021'de çıkış tarihiyle duyurulan oyun, fragmana bakılırsa benzersiz ve indie tarzı müziklere sahip olacak.

Oddworld: Soulstorm

Yıllardır geliştirme sürecinde olan Oddworld: Soulstorm, PlayStation 5 etkinliği sırasında gösterildi. Yeni nesil konsol için gelecek oyun, serinin klasik karakter tasarımlarından ve mizah anlayışından ödün vermiyor. Ancak bu kez şaşırtıcı derecede karanlık ve yoğun bir hikayeyle karşımıza çıkacak gibi görünüyor.

Ghostwire: Tokyo

Bethesda ve Tango Gameworks, ilk kez E3 2019'da unutulmaz bir tanıtımla gösterilen Ghostwire: Tokyo'yu PlayStation 5 için duyurdu. Bu kez oynanış görüntüleriyle karşımıza çıkan oyun, ruhlarla dolu bir dünya sunuyor. Birinci şahıs kamera açısıyla oynayacağımız Ghostwire: Tokyo, Tango'nun önceki oyunlarından çok farklı görünüyor ve 2021'de gelecek.

Jett: The Far Shore

Superbrothers tarafından geliştirilen Jett: The Far Shore'un fragmanında kasvetli bir dünyadan fırlatılan bir roket ve ardından gezegenin yörüngesindeki uydular gösteriliyor. Yüzlerce yıl sonra, küçük bir gemi ıssız bir dünyaya iniş yapıyor. Oyun, PlayStation 5 ile birlikte yıl sonuna doğru piyasaya sürülecek.

Solar Ash

Hyper Light Drift'in yaratıcılarından gelen Solar Ash, PlayStation 5 için duyuruldu. Kasvetli, mistik bir dünyada kahramanın boyutlar arası geçiş yaptığı fragmanda oynanış görüntülerine geçmeden önce "hiçlik"ten bahsediliyor. Solar Ash, 2021 yılında gelecek.

Little Devil Inside

Eşsiz bir estetiğe sahip bir macera oyunu olan Little Devil Inside, bol miktarda mistik yaratığın olduğu bir dünyada, keşif, savaş ve hatta ejderhalar gibi vahşi yaratıkları bir araya getiriyor. Oyunun bembeyaz tundralardan şehirlere çok sayıda ortamda geçtiği görülüyor.

Bugsnax

Bir vahşi yaşam uzmanının içeren büyüleyici bir oyun olan Bugsnax, Octodad'in yaratıcılarından geliyor. Yaratıklar, hamburger ve çilek gibi böcek ve atıştırmalıkların karışımları olarak karşımıza çıkıyor. Oldukça tuhaf bir atmosfere sahip olan oyun, bu yılın sonlarına doğru çıkacak.

PlayStation 5 hakkında gelecek tüm haber ve içeriklere buradan erişebilirsiniz.