Sony, Marvel's Spider-Man geliştiricisi Insomniac Games'i satın aldı

Sony, Marvel's Spider-Man geliştiricisi Insomniac Games'i satın aldı
Sony Worldwide Studios büyük bir sürprizle karşımıza çıktı ve Insomniac Games'i satın aldığını açıkladı. Insomniac, Spyro the Dragon, Ratchet & Clank, Resistance ve en önemlisi Marvel's Spider-Man'in arkasındaki geliştirici.Insomniac'ın...

Sony Worldwide Studios büyük bir sürprizle karşımıza çıktı ve Insomniac Games'i satın aldığını açıkladı. Insomniac, Spyro the Dragon, Ratchet & Clank, Resistance ve en önemlisi Marvel's Spider-Man'in arkasındaki geliştirici.

Insomniac'ın PlayStation'a özel oyunlarla dolu geçmişini göz önünde bulundurursak çok da şaşırtıcı bir haber değil. Geliştirici Ratchet & Clank ve Resistance serileriyle kendini gösterirken, Marvel's Spider-Man ile zirve yaptı ve gözleri üzerine çekmeyi başardı ve bu hamlede en büyük pay sahibi diyebiliriz.

Haberler Gamescom Açılış Gecesi Canlı Yayını sırasında Sony ve PlayStation tarafından açıklandı. Sosyal medya hesaplarından yapılan paylaşımlar takipçiler tarafından coşkuyla karşılandı:

Sony sık sık stüdyo satın almıyor ve en son 2011'de Sucker Punch'ı bünyesine katmıştı. Bu satın alma işlemiyle Insomniac Games, Sony'nin 14. birinci parti stüdyosu oldu. Geliştiricinin Sony ile ilk olarak Spyro the Dragon'dan beri olan tarihi göz önüne alındığında en olası hamlelerden biri buydu ve nihayet PlayStation ailesine önemli bir üye katılmış oldu.

Insomniac Games genellikle F.U.S.E., Sunset Overdrive ve diğer bazı istisnalar dışında genel olarak Sony'nin platformuna özel oyunlar yaptı. Son oyunu PlayStation 4'e özel Marvel's Spider-Man çıktığı günden bu yana 13 milyonun üzerinde satış yaparak büyük başarı yakaladı.

Sony Worldwide Studios başkanı Shawn Layden satın alma hakkında konuştu:

"Insomniac Games endüstride en çok beğenilen geliştirme stüdyolarından biri ve hikaye tabanlı oyun mirası benzersiz. Stüdyo ile uzun yıllardır güçlü bir iş birliğine dayanan ortaklığımız oldu ve onları Worldwide Studios ailesinde görmekten heyecan duyuyoruz. Insomniac Games'in SIE WWS'ye katılması PlayStation platformundaki birinci sınıf oyun deneyimini geliştirme vaadimizi yineliyor."

Insomniac Games'in bir sonraki oyununun ne olacağı hakkında hiçbir fikrimiz yok ancak stüdyonun artık sadece PlayStation platformlarına özel oyunlar yapacağını biliyoruz. Sony bu hamleyle önümüzdeki yıl geleceği öngörülen PS5'ten önce önemli bir adım attı.