PlayStation, Microsoft ortaklığına rağmen kimliğini koruyacak

PlayStation, Microsoft ortaklığına rağmen kimliğini koruyacak
Son zamanlarda başta PlayStation olmak üzere platformlar arası oyun yaygınlaşmaya başladı ve gelecek nesil platformlar hakkında çok fazla konuşma yapıldı. Sony ve Microsoft'un geçtiğimiz ay "bulut tabanlı çözümler" için ortaklık...

Son zamanlarda başta PlayStation olmak üzere platformlar arası oyun yaygınlaşmaya başladı ve gelecek nesil platformlar hakkında çok fazla konuşma yapıldı. Sony ve Microsoft'un geçtiğimiz ay "bulut tabanlı çözümler" için ortaklık kurmasıyla, bazı geliştiriciler platform ayrıcalığının geçmişte kalacağına inanıyordu.

Sony Interactive Entertainment Başkanı ve İcra Kurulu Başkanı Jim Ryan durumun böyle olacağını düşünmüyor. Ryan, Financial Times ile yapılan röportajda; son dönemde yaşanan gelişmelere rağmen, PlayStation ve Xbox'ın farklı kimliklerini ve markalarını koruyacaklarını ve hatta farklı tipte kullanıcıları çekmeye devam edeceklerini söyledi.

Ryan: "Bildiğim kadarıyla PlayStation ve Xbox platformlarının birleştiği bir senaryo yok. İki platform ayrı kimlikleri, markaları ve kullanıcılarıyla ayrı kalacak." diyerek çizgiyi çekti.

Bu açıklama Sony'nin Microsoft'la olan ortaklığının; bulutun hızlı ve değişken oyun ortamına yanıt olarak geldiğini ortaya koyan yorumları tekrarlıyor. Ortaklığın zamanlaması, birçok insanın Sony ve Microsoft'un Google Stadia'yı potansiyel rakip olarak gördüğünü düşünmesine neden oldu. Ancak Ryan, Sony'nin bulut oyun hizmeti PlayStation Now üzerinde birkaç yıldır çalıştığını, ancak bu konuda "yeterince konuşmadığı için suçlu" hissettiğini vurguladı. Şimdilik Sony, PS4'ten yeni nesil konsoluna kusursuz bir geçiş sağlamaya odaklanıyor.

Ryan ayrıca röportajın ilerleyen bölümünde: "Her şeyin ağtabanı olması ve herkesin arkadaş olarak birbirine bağlı kalması - ve geriye dönük uyumluluk - topluluğu daha verimli bir şekilde geçirme fırsatı veriyor. Bence oyuncular ve bizim için geçmişteki herşeyden çok daha çekici." dedi.

PlayStation'ın gelecek nesil hamlelerinin nasıl şekilleneceğini merakla bekliyoruz. Sony her ne kadar platformlar arası duruşunu esnetse de PlayStation kimliğini ve marka gücünü korumaya çalışıyor.