Sony ve Microsoft bulut tabanlı çözümler için ortaklık kurdu

Sony ve Microsoft bulut tabanlı çözümler için ortaklık kurdu
Sony ve Microsoft bulut tabanlı oyun hizmetlerini geliştirmek için ortaklık sağladığını açıkladı. İki şirket, geleceğin bulut çözümlerini ve müşteri deneyimini geliştirmek için ortak çalışarak güçlerini birleştirecek....

Sony ve Microsoft bulut tabanlı oyun hizmetlerini geliştirmek için ortaklık sağladığını açıkladı. İki şirket, geleceğin bulut çözümlerini ve müşteri deneyimini geliştirmek için ortak çalışarak güçlerini birleştirecek. Sony ve Microsoft'un bu hareketi, Mart ayında açıklanan Google'ın oyunu akış hizmeti Stadia'ya karşı hamle olarak değerlendiriliyor.

Microsoft'un resmi bildirisi; iki şirketin "Sony'nin oyun ve içerik akışı hizmetleri için mevcut Microsoft Azure veri merkezi tabanlı çözümlerin kullanımını araştıracağını" belirtiyor. Ortaklığın temel hedefi daha fazla kullanıcıya ulaşarak onlar için daha iyi bir deneyim sunmak.

Sony CEO'su ve başkanı Kenichiro Yoshida'ya göre, iş birliği şirketin köklerinin bir parçası:

"Sony, sağlam bir teknoloji temeli olan yaratıcı bir eğlence şirketi. Dünyanın dört bir yanındaki insanların hayal gücünü yakalayan çok sayıda içerik oluşturucuyla yakın iş birliği yapıyoruz ve son teknolojimizle hayallerini ve vizyonlarını gerçeğe dönüştürecek araçlar sunuyoruz. PlayStation, yaratıcılık ve teknolojinin bütünleşmesiyle ortaya çıktı. Misyonumuz, bu platformu en iyi ve en sürükleyici eğlence deneyimlerini sunmaya devam eden ve mümkün olan en iyi deneyimi sağlayan bir bulut ortamıyla her zaman ve her yerde sorunsuz bir şekilde geliştirmek. Microsoft uzun yıllar boyunca bizim için kilit bir iş ortağı oldu, elbette iki şirket de bazı alanlarda rekabet ediyordu. Gelecekte bulut çözümlerinin ortak geliştirilmesinin etkileşimli içeriklerin gelişimine büyük katkı sağlayacağına inanıyorum. Ek olarak, yarı iletkenler ve yapay zeka alanlarında her iki şirketin de en son teknolojisini karşılıklı olarak tamamlayıcı bir şekilde kullanacağını, toplum için yeni bir değer yaratılmasına önayak olacağını umuyorum."

Açıkçası Google Stadia hamlesi Sony ve Microsoft için büyük bir endişe kaynağı. Ancak iki şirket de geleceğin teknolojisi için mücadeleye hazır. Google Stadia'nın tam olarak nasıl işleyeceği ve ne gibi hamleler yapacağı henüz net olmasa da, diğer şirketlerin Google'ı tehdit olarak gördüğü kesin.

Ek olarak, Metal Gear Solid'in yaratıcısı Hideo Kojima'ya göre, bulut oyun teknolojilerinin önümüzdeki 5 yıl içinde büyümesi bekleniyor. Yani şirketlerin tutumu tahminle aynı çizgide görünüyor.

Sony ve Microsoft ortaklığıyla ilgili ayrıntılar henüz açıklanmadı, ancak gelecek güncellemelerden sizleri haberdar edeceğiz.