ESA, E3 2020'yi daha katılımcı odaklı yapmayı planlıyor

ESA, E3 2020'yi daha katılımcı odaklı yapmayı planlıyor
E3'ün son yıllarda önemini yitirdiği açıkça görülüyor. Büyük yayıncılar fuardan çekilmeye başladı ve Sony yenilikçi olmaması nedeniyle E3 2019'a katılmamıştı. Bu nedenle Eğlence Yazılımları Birliği (ESA) E3'ü ünlü...

E3'ün son yıllarda önemini yitirdiği açıkça görülüyor. Büyük yayıncılar fuardan çekilmeye başladı ve Sony yenilikçi olmaması nedeniyle E3 2019'a katılmamıştı. Bu nedenle Eğlence Yazılımları Birliği (ESA) E3'ü ünlü simalar ve içerik üreticileriyle birlikte festival havasında ve daha tüketici odaklı olarak yenilemeyi düşünüyor. ESA, E3'ün daha kararlı adımlarla devam etmesi için yapabileceklerini slaytlarla gösterdi.

Başlangıçta E3 perakendecilere yaklaşan tatil sezonu için en yeni oyunları göstermek amacıyla ticari bir etkinlik olarak başladı. Zaman geçtikçe fuar tüketicilere daha fazla odaklanmaya başladı. ESA, 2017'de isteyen herkesin etkinliğe katılmasına izin verdi. Ancak ESA'nın E3 2019'a katılan 2000'den fazla medya çalışanının bilgilerini yanlışlıkla sızdırmasının ardından gelecekte katılım konusunda endişeler olabilir.

Peki bu kötü gidişatı durdurmak için ESA'nın aklında ne gibi planlar var? Şirket daha çok izleyici çekmek için Los Angeles Lakers üyeleri gibi ünlüleri davet etmek istiyor. Aynısı sosyal medyadaki tanıdık simalar için de geçerli. Her şey olabildiğince fazla katılımcı çekme, daha fazla hareket ve potansiyel olarak yüksek kazanç elde etme fikrine dayanıyor.

Önerilen değişiklikler arasında fuar alanı için tamamen yeni bir düzen de var. E3 geleneksel olarak iki büyük salondan oluşuyor; darmadağınık stantlar, demo istasyonları ve faaliyetler için daha dar alanlar yer alıyor. Alana göre kat planı stant ve demo istasyonlarına daha az odaklanarak gelişebilir. Daha çok gösteriye katılan ünlüleri ve internetin tanıdık simalarını içeren yeni deneyimler onların yerini alabilir.

ESA, katılımın 25,000'e ulaşması için 10,000 katılımcı daha alacağını onayladı. Normalde 15,000 katılımcıyla bile kalabalık sıkıntısı yaşanırken fazladan 10.000 kişinin gelmesi pek mantıklı görünmüyor. Elbette daha fazla sayıda katılımcı daha fazla para demek. Çünkü E3 biletleri ucuz değil. 2019 yılında ilk 1000 oyuncu bileti 149.00 dolara satıldı. İlk 1000'den sonra bilet fiyatları 249.00 Dolara yükseldi.

Şimdilik bu planların nasıl işleyeceği bilinmiyor. E3 2020 için tarihler 9-11 Haziran 2020 olarak açıklandı. ESA'nın artık fuar için yaratıcı şeyler yapması gerektiği açık. Fakat odağı tüketicilere kaydırmak, etkinliğin ihtiyaç duyduğu değişiklik mi? Zaman gösterecek.