PlayStation E3 2019'a neden katılmıyor? Shawn Layden açıkladı

PlayStation E3 2019'a neden katılmıyor? Shawn Layden açıkladı
Sony Interactive Entertainment, PlayStation'ın E3 2019'a katılmayacağını açıklayarak topluluğu uzun süredir meşgul eden bir tartışmaya sürüklemişti. SIE Worldwide Studios başkanı Shawn Layden, CNET ile yakın tarihli bir röportajında...

Sony Interactive Entertainment, PlayStation'ın E3 2019'a katılmayacağını açıklayarak topluluğu uzun süredir meşgul eden bir tartışmaya sürüklemişti. SIE Worldwide Studios başkanı Shawn Layden, CNET ile yakın tarihli bir röportajında yaptığı yorumlarla tartışmaları daha da alevlendirdi.

Layden'e göre dünya değişti, ancak E3 onunla birlikte değişmedi. Bu ne anlama geliyor? Layden'ın bakış açısından röportajda da açıkladığı gibi E3 uzun zamandır iki ana kitleye hizmet verdi: perakendeciler ve gazeteciler. İnternetten önceki zamanlarda gazeteciler tüketicilerle doğrudan bağlantıdaydı ve E3 de ayrıca yayıncıların perakendecilerle doğrudan bağlantı kurduğu yerdi.

Bugün bu bağlantıların hiçbiri eskisi gibi işlemiyor. PS Oyun'da yaptığımız çalışmalar gibi medya ve gazetecilik sektörü, bilginin sürekli aktığı bir ortamda ve çoğu zaman anında erişilebilir olarak 7/24 hizmet veriyor. Ayrıca Layden'in öne sürdüğü gibi E3'ün Haziran programı katılımcılara fayda sağlamaktan uzak ve yıl içinde çok geç bir dönemde.

Layden Şubat ayında gerçekleşen ve perakendecilerle diğer iş ortaklarına odaklanan bir Sony etkinliği olan "Destination PlayStation"daki konuşmasından da alıntı yaparak; tatil sezonunun plan yapmaya başlamak için şirketlerin satıcılara ihtiyaç duydukları hazırlık zamanı olduğunun altını çizdi.

Röportajın sonlarına doğru Layden, E3'ün hayranlara odaklanan ve paneller gibi etkinliklerle geliştirici - hayran etkileşimi sağlayan Comic-Con benzeri deneyimlere yönelerek değişmesi gerektiğini öne sürdü. Tabii ki E3 geçtiğimiz birkaç yıl boyunca artan kapasitesiyle hayranlara kapıları açarak bu harekete başladı.

Sony daha önce heyecanla beklenen bir diğer etkinliği PlayStation Experience'ın da iptal edildiğini açıklamıştı.