E3'e katılan 2000'den fazla gazeteci ve analistin bilgileri sızdırıldı

E3'e katılan 2000'den fazla gazeteci ve analistin bilgileri sızdırıldı
E3 fuarına bu yıl medya çalışanı olarak katılanların hassas verileri yanlışlıkla sızdırıldı. Entertainment Software Association her yıl (Eğlence Yazılımları Birliği) basın mensuplarına yüzlerce "basın kartı" veriyor....

E3 fuarına bu yıl medya çalışanı olarak katılanların hassas verileri yanlışlıkla sızdırıldı. Entertainment Software Association her yıl (Eğlence Yazılımları Birliği) basın mensuplarına yüzlerce "basın kartı" veriyor. Katılımcılar kartlardan alabilmek için ismini, telefon numaralarını, ev adreslerini ve birçok kişisel bilgilerini veriyorlar. Bu bilgiler ESA'nın üye şirketlerine dağıttığı tabloda birleştiriliyor. Tablo şirketlerin E3 etkinliklerine ve toplantılarına basını davet etmesini kolaylaştırıyor.

Ancak YouTube kullanıcısı Sophia Narwitz tarafından belirttiği gibi; ESA'nın sitesindeki bir sekmeye tıklayan herkes bilgilere erişebiliyordu. ESA açığın keşfedilmesinin ardından tabloyu sitesinden kaldırdı. Ancak bu süreçte birçok kişi tabloyu indirmiş olabilir ve bilgilerin kimlerin elinde olduğu bilinmiyor.

Hassas verilerin yeterince güvenli şekilde saklanamamasıyla sadece oyun gazetecileri ifşa olmadı. Listeye erişimi olan YouTube içerik oluşturucuları, Wedbush and Goldman Sachs gibi firmalardaki Wall Analist analistleri ve Tencent çalışanları hakkında bilgiler de yer alıyor.

Elbette sızıntının ardından gözler ESA'ya döndü. Venture Beat şirkete ulaştı ve şirket sözcüsü aşağıdaki ifadeyi verdi:

"ESA, E3'e katılan kayıtlı gazetecilerin irtibat listesinin sızmasına yol açan web sitesi güvenlik açığının farkında. Bildirildikten sonra hemen verileri korumak ve siteyi kapatmak için adımlar attık. Olaydan pişmanlık duyuyoruz ve tekrar yaşanmayacağından emin olmak için önlemler aldık."

Bu ihlal insanları bazı tehditlerle karşı karşıya bıraksa da sonuçları ESA için ağır olabilir. Şirketler E3'te yer almak için kuruma yüklü miktarda para ödüyorlar. Aslına bakılırsa fuarın değerli olmasının bir nedeni de grubun popüler YouTuber'lar ve etkili medya kuruluşlarının iletişim bilgileri içeren tabloya sahip olması. Artık katılımcılar bilgilerini E3 2020'de paylaşmaya yanaşmayacaklardır ve haklılar. Ayrıca Genel Veri Koruma Tüzüğü (GDPR) ihlalinde cezalar 20 milyon avroya kadar çıkabiliyor. Bakalım bu ihlalin sonu nereye varacak.

Sızıntıdan etkilenen katılımcılara geçmiş olsun dileklerimizle...