Overwatch 2 ve Diablo 4, 2022'den önce gelmeyecek

Blizzard'ın en çok beklenen iki oyunu Overwatch 2 ve Diablo 4, hayranları bir süre daha bekletecek. Activision Blizzard, 2020 mali yılı gelir toplantısında yaptığı açıklama ile her iki oyunun da 2022'den önce gelemeyeceğini ortaya...

Blizzard'ın en çok beklenen iki oyunu Overwatch 2 ve Diablo 4, hayranları bir süre daha bekletecek. Activision Blizzard, 2020 mali yılı gelir toplantısında yaptığı açıklama ile her iki oyunun da 2022'den önce gelemeyeceğini ortaya koydu. Yayıncı, oyunlar için net bir çıkış tarihi sunmadı.

Activision Blizzard CFO'su Dennis Durkin, açıklamayı doğruladı ve yeni Blizzard oyunlarının 2022'de piyasaya sürülmesini beklediğini söyledi. Overwatch 2 ilk olarak BlizzCon 2019'da duyuruldu ve ilk oyunu da kapsayan, benzersiz bir çok oyunculu modelle ortaya çıktı. Geliştirici o zamandan beri devam oyunundan çok fazla bilgi sağlamadı. Overwatch 2 hakkında yeni detaylar, bu ayın sonlarında gerçekleşecek olan BlizzCon Online'da gelecek.

Overwatch'ın yönetmeni Jeff Kaplan, Aralık ayında yaptığı açıklamada, "Beklentileri karşılamak için hâlâ yolumuz var, ancak son derece sıkı çalışıyoruz. Hem mevcut oyunun hem de yeni oyunun harika olmasını istiyoruz." demişti. Blizzard, son Overwatch kahramanı Echo'yu 2020'nin başlarında çıkardı. Geliştirici sonrasında sezonluk etkinlikler düzenlemeye ve yeni haritalar yayınlamaya devam etti. Ancak Overwatch 2 öncesinde yeni karakter gelmesi planlanmıyor.

Blizzcon Online'da Diablo 4 hakkında daha fazlasını görebiliriz

Overwatch 2 ile aynı şekilde BlizzCon 2019 etkinliğinde açıklanan Diablo 4 için geliştirici güncellemeleri dışında çok detay almadık. BlizzCon Online'da yeni duyuruların yapılması muhtemel. Yine de serinin yıllardır beklenen yeni oyunu için bolca vaktimiz var... Blizzard, Diablo 4'ü PC ve konsollar için çapraz platform desteğiyle sunmayı planlıyor. Ancak bu özelliği henüz resmi olarak açıklamadı.

Activision, Crash Bandicoot ve Tony Hawk's Pro Skater serileri üzerinde çalışan Vicarious Visions'ın Blizzard Entertainment ile birleştiğini geçtiğimiz günlerde duyurmuştu. Yayıncının stüdyoyu Diablo II Remake projesi için Blizzard'a destek olarak görevlendirdiğine dair sızıntılar vardı. Eğer bu bilgi doğruysa, klasiğin geri dönüşü de bu yıl içinde olmayacak. Diablo 4 için geçen yılın Aralık ayında yapılan son geliştirici güncellemesine buradan erişebilirsiniz.

Activision, gelir toplantısında bir sonraki Call of Duty oyununun 2021 yılında geleceğini de onayladı. Birinci şahıs nişancı serisinin yeni oyununu Sledgehammer Games'in geliştireceği konuşuluyor. Detaylara buradan ulaşabilirsiniz.

Oyun Haberleri