Yenilenen PlayStation Store'dan ilk görüntüler geldi

Yenilenen PlayStation Store'dan ilk görüntüler geldi
Sony kısa süre önce PlayStation Store web ve mobil sürümlerinden PS3, PSP, PS Vita içeriklerinin ve daha fazlasının aşamalı olarak kaldırılacağını doğrulamıştı. Yakında oyuncular kaldırılan oyun ve içerikleri satın almak...

Sony kısa süre önce PlayStation Store web ve mobil sürümlerinden PS3, PSP, PS Vita içeriklerinin ve daha fazlasının aşamalı olarak kaldırılacağını doğrulamıştı. Yakında oyuncular kaldırılan oyun ve içerikleri satın almak için konsol mağazalarını kullanmak zorunda kalacak. Böylece masaüstü ve mobil cihazlarda yeni bir PS Store deneyimi sunulacak.

Bazı bölgeler, PlayStation Store'un tarayıcı sürümündeki değişiklikleri aldı ve mağazanın yeni tasarımından görüntüler gelmeye başladı. PS Store artık daha canlı ve minimalist bir tasarıma sahip. ResetEra kullanıcısı Toumari aracılığıyla paylaşılan görüntüler estetik açıdan çok daha temiz bir PlayStation mağazası sergiliyor.

Yeni PlayStation Store'dan ekran görüntüleri:

Yeni PlayStatation Store

Yeni PlayStatation Store

Yeni PlayStatation Store

Yeni PlayStatation Store

Yeni PlayStatation Store

PlayStation Store sayfalarında artık içerikler için daha az alan var. Ayrıca Sony, koyu renk bir tema yerine daha iç açıcı ve anlaşılır beyaz bir arka plan tercih ediyor. Koyu modun seçenekler arasında olup olmadığı bilinmiyor. PS Store normalde daha karanlık bir tasarıma ve daha karmaşık bir düzene sahipti. Artık her şey daha sade ve anlaşılır şekilde görülebiliyor.

Yeni PlayStation Store hakkındaki ilk izlenimler biraz karışık. Kimileri mağazanın biraz minimalist tarafa doğru kaydığını düşünüyor. Diğer bir kesim ise genel olarak daha temiz görünen yeni tasarımdan memnun. Sony, yeni mağazayı 21-26 Ekim tarihleri arasında kullanıma sunacağını belirtmişti ve görüntülerin nihai tasarıma ait olup olmadığını bilemiyoruz. Belki de ekran görüntülerinde tamamlanmamış veya eksik parçalar olabilir.

Mobil cihazlar yeni mağaza güncellemesini 28 Ekim'e kadar almayacak. Bu nedenle yenilenen mobil sürümü görmek için bir süre daha beklemek zorunda kalacağız. Yeni masaüstü sürümüne benzer bir tasarım şemasını yansıtabilir. PlayStation Store ülkemizde henüz güncellenmedi ancak bu çok uzun sürmeyecek. PS Store'un yeni tasarımı hakkında ne düşünüyorsunuz? Fikirlerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.