Sony, PlayStation Store'da yapacağı değişiklikleri ve tarihlerini açıkladı

Sony, PlayStation Store'da yapacağı değişiklikleri ve tarihlerini açıkladı
Sony'nin yakında PlayStation Store web ve mobil sürümlerinde değişiklik yapacağı ortaya çıkmıştı. Değişiklik sonrasında PS3, PSP ve PS Vita için oyun ve içerik satın alımlarını kaldıracağı bildirilmişti. Konsol devi...

Sony'nin yakında PlayStation Store web ve mobil sürümlerinde değişiklik yapacağı ortaya çıkmıştı. Değişiklik sonrasında PS3, PSP ve PS Vita için oyun ve içerik satın alımlarını kaldıracağı bildirilmişti. Konsol devi kullanıcılara attığı e-posta ile PS Store değişikliklerinin kapsamını ve yürürlüğe gireceği tarihleri doğruladı.

Sony, önümüzdeki haftadan itibaren web için yepyeni bir PlayStation Store sunmayı planlıyor. Güncellemenin birkaç gün sonra mobil mağazada da devreye girmesi planlanıyor. Şirket, PS5 lansmanına yaklaşırken mağazayı sadeleştirmeye ve yeni nesil konsola hazırlamayı planlıyor. PlayStation kullanıcılarına gönderilen bir e-postada PS Store'da yapılacak değişiklikler detaylı olarak açıklandı.

PlayStation Store, PS Store, PSN mağazası

PlayStation Store web ve mobil sürümlerinde yapılacak değişiklikler

Değişiklikler 21-26 Ekim tarihinde PS Store web mağazasında, 28 Ekim tarihinde de mobil mağazada devreye girecek. Aşağıdakiler içerikler artık satın alınamayacak:

  • PlayStation 3 oyunları ve eklentileri
  • PSP (PlayStation Portable) oyunları ve eklentileri
  • PlayStation Vita oyunları ve eklentileri
  • Uygulamalar
  • Temalar
  • Avatarlar

Satın alma kısıtlamasının yanı sıra İstek Listesi özelliği de mağazadan kaldırılacak ve listenizde ekli olan tüm öğeler yok olacak.

Yukarıda listelenen içerikler masaüstü veya mobil cihazlar üzerinden artık alınamayacak olsa da PS3, PSP veya PS Vita içeriklerini doğrudan konsollar üzerinden PlayStation Store'a girerek alabileceksin. PlayStation 4 uygulamalarını, temalarını ve avatarlarını da yine konsol üzerinden PS Store'a girerek indirebileceksiniz. Ayrıca daha önce satın almış olduğunuz tüm PS3, PSP ve PS Vita içeriklerine önceden olduğu gibi erişebileceksiniz. PS4 uygulamalarınız, temalarınız ve avatarlarınız konsolunuzda kalacak.

PS Store değişikliği, Sony'nin PlayStation 5'e her açıdan hazırlandığını gösteriyor. Mağaza ayrıca yeni nesil sisteme entegre edilecek. Donanım üreticisi henüz yeni PS Store'u çalışırken göstermedi ve satın alımların nasıl yapılacağı henüz bilinmiyor. Bununla birlikte PS5 arayüzü ve kullanıcı deneyimi bir video eşliğinde sergilendi. Detaylara buradan ulaşabilirsiniz.