The Last of Us Part II, ABD'de En Çok Satan PS4'e Özel Oyunlar Arasına Girdi

The Last of Us Part II, ABD'de En Çok Satan PS4'e Özel Oyunlar Arasına Girdi
PlayStation oyuncularının uzun yıllardır beklediği The Last of Us Part II geçtiğimiz ay çıktı. Hayranların ilgiyle karşıladığı oyun, Haziran ayında satış listelerini fethetti ve en hızlı satan PS4'e özel oyun olmayı başardı....

PlayStation oyuncularının uzun yıllardır beklediği The Last of Us Part II geçtiğimiz ay çıktı. Hayranların ilgiyle karşıladığı oyun, Haziran ayında satış listelerini fethetti ve en hızlı satan PS4'e özel oyun olmayı başardı. Ellie'nin yeni macerası, başarılı satış rakamlarıyla gündeme gelmeye devam ediyor.

NPD Group analisti Mat Piscatella, dolar bazındaki dijital ve fiziksel satışlara dayanarak The Last of Us Part II'nin en çok satan PS4'e özel oyunlar arasında ilk beşe girdiğini açıkladı. Oyun, toplam satışlarda Final Fantasy VII: Remake'i sollayarak 4. sıraya yerleşti. The Last of Us Part II henüz geçtiğimiz ay piyasaya sürüldüğü düşünüldüğünde, ilerleyen zamanlarda zirveye yerleşmesi olası görünüyor.

The Last of Us Part II hızlı yükselişini sürdürüyor

Listeye PS4 ile birlikte paket olan satılan miktarlar dahil edilmedi. Ayrıca DLC ve oyun içi satışlar da sayılmadı. Eğer sayılsaydı, listenin zirvesinde Uncharted 4: Bir Hırsızın Sonu yer alacaktı. Nathan Drake'in son macerası, GTA 5'in ardından ikinci en çok satan PS4 oyunu. Ancak oyun piyasaya sürüldüğünde PS4 konsol paketinin parçası olarak yoğun bir şekilde satıldı ve bağımsız satışların bulunduğu listeye dahil edilmedi.

Yakın zamanda Spider-Man: Miles Morales'in duyurulması, Marvel's Spider-Man'in en üst sıraya yerleşmesini sağladı. Elbette bunda Spider-Man'in Marvel hayranları arasında en popüler süper kahramanlardan biri olmasının da etkisi var. God of War ikinci sırada yer alırken, Horizon: Zero Dawn ilk üçü oluşturdu. Horizon: Zero Dawn'ın yeni bir seri olarak böylesine başarı göstermesi de dikkat çekici.

ABD'de en çok satan PS4'e özel 5 oyun:

  1. Marvel's Spider-Man
  2. God of War
  3. Horizon: Zero Dawn
  4. The Last of Us: Part II
  5. Final Fantasy VII: Remake

Final Fantasy VII: Remake Mart ayında çıktı ve başarılı bir lansmanla beşinci sıraya yerleşti. The Last of Us Part II henüz mağazalardaki ilk ayında olması satışların inanılmaz boyutlarda olduğunu gösteriyor. Geçtiğimiz hafta piyasaya sürülen Ghost of Tsushima da oyunculardan ve eleştirmenlerden tam not aldı. Samuray macerasının da yakında bu listeye dahil olacağını görebiliriz.

The Last of Us Part II'nin şu anda ABD'de yılın en çok satan oyunları arasında olduğunu da belirtelim. PS4'e özel oyun, Call of Duty: Modern Warfare ve Animal Crossing: New Horizons'un hemen arkasında yer alıyor.