Take-Two: Bulut teknolojisi, oyun sektörünü değiştirmeyecek

Take-Two: Bulut teknolojisi, oyun sektörünü değiştirmeyecek
Bulut oyunları, son birkaç yılda durgun bir dönem geçirdi ve teknolojinin doğru yönde ilerlemesini sabırla bekledi. PlayStation Now, Google Stadia ve xCloud gibi hizmetlerle pek çok platformda şimdiki nesilde epey bir sıçrama yapıldı....

Bulut oyunları, son birkaç yılda durgun bir dönem geçirdi ve teknolojinin doğru yönde ilerlemesini sabırla bekledi. PlayStation Now, Google Stadia ve xCloud gibi hizmetlerle pek çok platformda şimdiki nesilde epey bir sıçrama yapıldı. Yine de bulut oyunları beklediğidiğimiz kadar yaygın değil. Take-Two Interactive CEO'su Strauss Zelnick'in tahminine göre, teknoloji büyük olasılıkla sektörü hiç değiştirmeyecek.

Rockstar'ın ana şirketi olan Take-Two'nun CEO'su Strauss Zelnick, Protocol ile yapılan röportajda bulut oyunları hakkında görüşlerini paylaştı ve teknolojiyi sanal gerçeklik ile kıyasladı. Zelnick, "VR hakkında yıllardır benzer bir heyecan vardı ve buna pek de mecbur değildim. Neyse ki sonuç olarak VR için hiç para israf etmedik." dedi.

Take-Two CEO'su bulut oyunlarının büyük fark yaratacağına inanmıyor

Google Stadia, bulut oyun hizmeti

2017 yılında piyasaya sürülen L.A. Noire: VR Case Files üzerinde çalışan Video Games Deluxe'ün şimdilerde Rockstar Games ile birlikte yeni bir açık dünya VR oyunu üzerinde çalıştığı iddia ediliyor. Zelnick'e göre aynı heyecan bulut oyunları için duyuluyor. Röportajda teknolojinin potansiyeli hakkındaki teorilerin pek mantıklı olmadığını savunuyor. Ayrıca konsolları denklemden çıkarmak çok da mümkün görünmüyor. Take-Two CEO'su söyle konuştu:

"Şimdiki nesil konsollarda 130 ila 140 milyon arasında konsol oyuncusu olduğunu söyleniyor. Onun dışında milyarlarca bilgisayar var. Biliyorsunuz, konsol oyunlarını sorunsuz bir şekilde bilgisayarı, tableti veya telefonu olan herkesin kullanımına sunabilirseniz, pazar büyüklüğünüzün otomatik olarak 20 kat artacağı düşünülüyor.

Elbette bu hiç mantıklı değil. Çünkü video oyunlarına çok ilgi duyuyorsanız, konsol satın almak istemiyor olabilirsiniz. Demek istediğim, bu düşüncede insanlar olduğuna eminim ancak bir oyun için 60 veya 70 dolar ödemek istiyorlarsa, bir konsola 250 dolar harcamak istemediklerine inanmak benim için zor."

Oyuncular buluta hazır değil

Zelnick açıklamasının devamında herkesin bulutta oyun oynamaya hazır olmadığını belirtti. Bu da teknolojinin çoğu insanın düşüdüğü kadar büyük bir değişim olmayacağını gösteriyor:

"İkinci sorun, hala tüketiciye ulaşmanız gerektiğidir. Nerede yaşarlarsa yaşasınlar, var olan teknolojiye bağlıdırlar. Bulutta olabilirsiniz ancak bir telefonda dağıttığınız şeyden yararlanamazlar. Bu yüzden değişim getireceğinden şüpheleniyorum. Kendi çıkarlarıma aykırı konuşuyorum, değil mi? Bunun nirvana olduğunu sanmıyorum."

Take-Two CEO'su bulut oyunlarının büyük bir etki yaratacağına inanmasa da, şirket Red Dead Redemption 2'yi Google Stadia'da başlattı. Oyunun platformdaki satış rakamları açıklanmadı. Ancak gelecekte bulut yaygınlaştığı zaman Zelnick'in fikirleri değişebilir.