Sony, PlayStation 5 üretimini yonga sorunları nedeniyle azaltıyor

Sony, PlayStation 5 üretimini yonga sorunları nedeniyle azaltıyor
Geçtiğimiz aylarda Sony'nin artan talep nedeniyle PlayStation 5 üretimini yaklaşık iki katına çıkardığı bildirilmişti. Bloomberg'in yeni raporuna göre Sony, yongada sistem (SoC) ile ilgili üretim sorunları nedeniyle PS5 üretiminde...

Geçtiğimiz aylarda Sony'nin artan talep nedeniyle PlayStation 5 üretimini yaklaşık iki katına çıkardığı bildirilmişti. Bloomberg'in yeni raporuna göre Sony, yongada sistem (SoC) ile ilgili üretim sorunları nedeniyle PS5 üretiminde 4 milyon adet kesintiye gidiyor.

Konsol üreticisinin artan talebi karşılamak için üretim siparişini artırdığı biliniyordu. Ancak Sony görünüşe göre beklenenden daha az konsol üretecek. Şirketin üretimi 4 milyon azaltmasıyla birlikte Mart 2021'e kadar yaklaşık 11 milyon adet PlayStation 5 piyasaya sürüleceği bildirildi. Sony hisseleri, ortaya çıkan haberlerin ardından %2,4 düştü.

PlayStation 5 üretiminin düşmesi, Sony'nin gelirlerine darbe vurabilir

playstation 5, ps5

Sony, Bloomberg'in raporu hakkında yorum yapmayı reddetti. Analistler, bu durumun işletmeye olumsuz yansımaları olabileceğini düşünüyor. Raporda, "Şirket, beklenildiği kadar konsol üretme kapasitesini azaltan ve üretim verimini yüzde 50'ye varan oranda düşüren SoC sorunları ile karşı karşıya kaldı. Bunu söyleyenler, görüşmeler kamuya açık olmadığı için isimini vermek istemeyen insanlar. Ayrıca üretilen miktarın kademeli olarak arttırıldığını, ancak henüz istikrarlı bir seviyeye ulaşmadığını da eklediler." ifadeleri yer aldı.

Analistler ayrıca SoC üretim sorunlarının bileşenin maliyetinde artışa neden olabileceğinden ve bunun da Sony'nin gelirlerini olumsuz etkileyeceğinden endişe duyuyor. Sony'nin bu durumu mali yıl Mart 2021'de sona ermeden önce toparlaması da mümkün. Yaşanan sorunun en kötü yansıması tüketiciye olacak gibi görünüyor. Konsol devi, talebi karşılayabilecek kadar üretim yapamayabilir.

Sony, PlayStation 5 hakkında çıkış tarihi, fiyat ve ön sipariş gibi detayları henüz açıklamadı. Yarın gerçekleşecek olan PlayStation Showcase etkinliğinde merak edilen tüm detaylar açığa çıkabilir. Konsol üreticisi, canlı yayın süresince daha önce gösterilen PS5 oyunlarının yanı sıra yeni oyunlara da odaklanacağını açıklamıştı. Gelecek haber ve duyuruları sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz.