Quantic Dream, Xbox Series X'in donanım avantajını yorumladı

Quantic Dream, Xbox Series X'in donanım avantajını yorumladı
PlayStation 5 ve Xbox Series X yeni nesilin en güçlü konsolları olarak gelecek. Microsoft'un yeni konsolu kağıt üzerinde PS5'e göre daha iyi bir donanıma sahip görünüyor. Ancak Quantic Dream CEO'su David Cage, Xbox'ın avantajına...

PlayStation 5 ve Xbox Series X yeni nesilin en güçlü konsolları olarak gelecek. Microsoft'un yeni konsolu kağıt üzerinde PS5'e göre daha iyi bir donanıma sahip görünüyor. Ancak Quantic Dream CEO'su David Cage, Xbox'ın avantajına rağmen donanımın denklemin yalnızca tek bir parçası olduğunu düşünüyor.

Wccftech'e konuşan Cage, Sony'nin dünyanın en iyi stüdyolarından bazılarına sahip olduğunu belirtti. Quantic CEO'su PlayStation'ın mimarisi ve yazılımının genel olarak çok tutarlı ve verimli olması nedeniyle Sony'nin yeni nesilde yine en iyi oyunları sunacağını düşünüyor. Platforma özel oyunlar konsol seçiminde etkili, ancak Xbox Game Pass de tüketiciler için kazançlı.

Sony, dünyanın en iyi oyun stüdyolarından bazılarına sahip

Sony, PlayStation oyun stüdyoları

David Cage röportaj sırasında yeni nesil rekabette donanımın tek başına belirleyici olmadığını belirterek, iki konsolun avantajlarından şöyle bahsetti:

"Sonuç olarak bir konsolun başarısında donanımdan daha belirleyici olan şey özel oyunlardır. Sony ile 12 yıl çalıştığım için, Naughty Dog'dan Santa Monica Studios'a veya Guerilla'ya kadar dünyanın en iyi stüdyolarından bazılarına sahip olduklarını biliyorum. Bunlar sadece birkaçı ve çok özel serilere, geçmişten gelen güçlü bir mirasa sahipler. Microsoft son zamanlarda daha fazla stüdyo elde etmek için adımlar atmış olsa da, bunlara meydan okumak çok zor olacak. Ayrıca Game Pass ile çok agresif bir ticari stratejiye sahip görünüyorlar ve bu da platformlarını daha çekici hale getirebilir. Konsol ve oyunları aylık abonelik temelinde bir araya getiren All Access teklifleri de çok akıllıca bir hareket. Üstünlük savaşı, yakın gelecekte yayın hizmetlerinde de olabilir."

Cage, bir kazananı tahmin etme konusunda teknik özelliklerin en belirleyici faktör olmadığı sonucuna varıyor. Peki siz ne düşünüyorsunuz? Sizce Xbox Series X, donanım avantajıyla PlayStation 5 için sağlam bir rakip olabilir mi? Fikirlerinizi bizimle paylaşabilirsiniz. PS5, Xbox Series X ve Xbox Series S'in tüm teknik özelliklerine buradan göz atabilirsiniz.