PS5'e yükseltilebilen PS4 oyunlarının kutusunda etiket olacak

PS5'e yükseltilebilen PS4 oyunlarının kutusunda etiket olacak
Yeni nesile geçişte birçok oyun nesiller arası olarak piyasaya sürülecek. Yani PlayStation 4 oyuncuları, bazı oyunlarda PS5 sürümlerine yükseltme yapabilecek. Oyuncuların nesiller arası oyunları ayırt edebilmesi için kutulu sürümlerin...

Yeni nesile geçişte birçok oyun nesiller arası olarak piyasaya sürülecek. Yani PlayStation 4 oyuncuları, bazı oyunlarda PS5 sürümlerine yükseltme yapabilecek. Oyuncuların nesiller arası oyunları ayırt edebilmesi için kutulu sürümlerin üzerinde bir ibare yer alacak.

Desteklenen PlayStation 4 oyunları, kullanıcıların oyunun yükseltilebilir olduğunu görebilmeleri için kutulu sürümlerinde özel bir etiket taşıyacak. Video Games Chronicle aşağıda görebileceğiniz üzere Immortals Fenyx Rising'in kutusundan ekran görüntüsünü paylaştı. Kutu üzerinde oyunun PS5 için yükseltilebilir olduğunu belirten bir mesaj bulunuyor.

Immortals Fenyx Rising'in PS5 için yükseltilebilir olduğunu gösteren etiket

Immortals Fenyx Rising, PS5 yükseltmesi

Sony, Haziran ayında PS5'in Xbox'ın Smart Delivery programına benzer şekilde nesiller arası yükseltmeler sunmayacağına veya bu tarz yükseltmeleri desteklemeyeceğine dair raporların ortaya çıkmasıyla birlikte eleştiri aldı. Ancak şirket, yükseltme kararını geliştiricilere ve yayıncılara bırakarak dayatma yapmak istemiyor. Konsol devi aslında Microsoft'tan farklı bir yol izlemiyor, ancak birinci parti oyunlarda fark ortaya çıkabilir. Sony, şu anda yeni nesile odaklandı ve PS4'ü bir an önce geride bırakmak istiyor.

Üçüncü parti yayıncılardan birçoğu her iki konsol için de ücretsiz yeni nesil yükseltme fırsatı sunuyor. Electronic Arts da FIFA 21 ve Madden NFL 21'e ücretsiz yükseltme getiren Dual Entitlement programını duyurmuştu. Diğer yandan 505 Games, sadece Control Ultimate Edition sürümü için ücretsiz yükseltme sağlayacağını açıklamıştı. Yayıncı bu kararıyla oyunu daha önce satın alanlardan tepki toplamıştı.

Şimdiye kadar duyurulan tüm ücretsiz yeni nesil yükseltme planları üçüncü parti geliştiricilerden geldi. Sony'nin birinci parti oyunları için PS5 yükseltmeleri sunmayı planlayıp planlamadığı belli değil. Daha fazla bilgi geldiğinde sizleri bilgilendireceğiz. Son olarak Ubisoft'un yeni oyunu Immortals Fenyx Rising'in 3 Aralık'ta PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S, Nintendo Switch, Google Stadia ve PC için geleceğini belirtelim.