PlayStation Plus Türkiye fiyatlarına büyük zam yolda

PlayStation Plus Türkiye fiyatlarına büyük zam yolda
Sony, geçtiğimiz Mart ayında PlayStation Plus Türkiye fiyatlarına zam yapacağını açıklamış, ancak daha sonra koronavirüs salgınının hızlı yükselişi nedeniyle zammı süresiz olarak ertelemişti. Konsol devi, zam yapacağı...

Sony, geçtiğimiz Mart ayında PlayStation Plus Türkiye fiyatlarına zam yapacağını açıklamış, ancak daha sonra koronavirüs salgınının hızlı yükselişi nedeniyle zammı süresiz olarak ertelemişti. Konsol devi, zam yapacağı tarihi 2 ay önceden bildireceğini açıklamıştı. İşte PS Plus için beklenen o büyük zam geliyor.

Sony, gönderdiği e-posta ile sonunda PlayStation kullanıcılarını üzecek haberi verdi. Şirket, Nisan ayında karantina süreci nedeniyle alınan erteleme kararının ardından PS Plus abonelikleri için 29 Ekim tarihinden itibaren fiyat değişikliğine gideceğini açıkladı. Oyun fiyatlarının alıp yürüdüğü Türkiye şartlarında yeni zam pek iç açıcı gelmiyor.

Sony, PlayStation Plus zammını e-posta ile duyurdu

Sony, kullanıcılara attığı e-posta yoluyla yaptığı bildirimde 29 Ekim tarihinden itibaren PS Plus fiyatlarının zamlanacağını açıkladı. Bu, söz konusu tarihte veya sonrasında yapılan yenileme işlemlerinin yeni fiyatlardan yapılacağı anlamına geliyor.

PlayStation Plus Türkiye fiyatlarında en büyük zam 1 aylık aboneliğe geldi. Aboneler, 1 aylık abonelik için %66 daha fazla ödeyecekler. 3 aylık aboneliğe yapılan zam ise %25 oranında. Son olarak 12 aylık yenilemenin fiyatı yaklaşık %33 artış gösterdi. Sony'nin fiyat değişikliğini bir sonraki büyük indirim dönemi olan Black Friday'den önce yapması gözlerden kaçmıyor.

PlayStation Plus (PS Plus) indirim fırsatı

PS Plus fiyatları zammın ardından ne kadar oldu?

İşte geldik en önemli noktaya. PlayStation kullanıcıları 2 ay sonra yeni fiyatlar üzerinden ödeme yapmaya başlayacaklar. PS Plus abonelik fiyatları yeni dönemde şöyle olacak:

  • PlayStation Plus 12 aylık yinelenen ödeme planı 180 TL'den 240.00 TL'ye,
  • PlayStation Plus 3 aylık yinelenen ödeme planı 75 TL'den 100.00 TL'ye,
  • PlayStation Plus 1 aylık yinelenen ödeme planı 24 TL'den 40.00 TL'ye yükselecek

Kullanıcılar 29 Ekim'e kadar şimdiki fiyattan bir PS Plus aboneliği satın alabilir. Böylece zamma yakalanmadan şimdiki fiyattan abonelik sürelerini uzatabilirler. Aboneliğini iptal etmek isteyenler ise yenileme tarihinden 24 saat önce hesap ayarlarından otomatik yenilemeyi kapatmalılar.

Daha önce PS Plus abonesi olmayanlar Sony'nin 1 Eylül'e kadar sürecek 12 aylık abonelikte %25 indirim kampanyasından yararlanabilir. Mevcut aboneler ne yazık ki bu fırsattan yararlanamıyor. Kampanya detaylarına buradan erişebilirsiniz. PS Plus hakkında detaylı bilgiye ise buradan erişebilirsiniz.

Büyük PlayStation Plus zammı hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlarda fikirlerinizi belirtebilirsiniz.