PlayStation 5, Sony'nin en iyi çıkış yapan konsolu oldu

PlayStation 5 ilk olarak 12 Kasım'da belirli bölgelerde piyasaya sürüldü ve ardından 19 Kasım'da Türkiye de dahil olmak üzere tüm dünyada satışa sunuldu. Sony, satış rakamları konusunda sessizliğini korusa da, PS5'in şimdiye...

PlayStation 5 ilk olarak 12 Kasım'da belirli bölgelerde piyasaya sürüldü ve ardından 19 Kasım'da Türkiye de dahil olmak üzere tüm dünyada satışa sunuldu. Sony, satış rakamları konusunda sessizliğini korusa da, PS5'in şimdiye kadarki en iyi konsol lansmanı olduğunu açıkladı. Yeni nesil konsol oyunculardan büyük ilgi gördü ve şirket, şu aralar talepleri karşılamaya çalışıyor.

Sony, PlayStation Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, şimdiye kadarki en büyük konsol lansmanını gerçekleştirmelerine yardımcı olan oyunculara teşekkür etti ve yıl sonuna kadar daha fazla PlayStation 5 piyasaya sürüleceğini onayladı. PS5 piyasaya sürüldükten kısa süre sonra tükendi ve hatta birçok ülkede fahiş fiyatlarla karaborsaya düştü.

PlayStation 5, PS4'ten hızlı başladı

PlayStation 4, 2013 yılındaki lansmanında yalnızca iki hafta içinde 2,1 milyonun üzerinde satmıştı. PS4'ün en iyi çıkış yapan konsol olduğu düşünülürse, PS5'in daha çok satarak zirveye çıktığı söylenebilir. Sony'nin daha fazla PS5 üretmeyi hedeflemesinin ve stokların dayanmaması, satışların dolu dizgin gittiğini kanıtlıyor. Yine de şirketin rakamlar konusunda sessiz kalması, şu anda herhangi bir karşılaştırma yapmayı zorlaştırıyor.

PlayStation 5 kıtlığıyla ilgili tek sorun yüksek talep değildi. Karaborsacılar, cihazları piyasa fiyatının üzerinde yeniden satmak için alışveriş botları kullanarak mümkün olduğunca çok sayıda PS5 siparişi vermeye çalıştı. İngiltere'de CrepChiefNotify adlı bir karaborsa grubunun bu şekilde 3.500'den fazla konsol elde ettiği bildirildi. Bu rakam herhangi bir perakendecinin stoklarından daha fazlası. Sony ve perakende ortaklarının bu sorunla mücadele etmek için alacağı tedbirler merakla bekleniyor.

Pek çok Asya ülkesi henüz PlayStation 5'e ulaşamıyor olsa da, yeni nesil konsol artık dünyanın birçok bölgesinde satışta. Malezya ve Filipinler lansmanı 11 Aralık'ta, Endonezya lansmanı 2021 başlarında yapılacak. PS5 ile ilgili tüm haber ve duyurulara buradan ulaşabilirsiniz.

Haberleri