Psychonauts 2'nin kesilen içerikleri, Microsoft'un desteğiyle geri ekleniyor

Psychonauts 2'nin kesilen içerikleri, Microsoft'un desteğiyle geri ekleniyor
Microsoft'un geliştirici Double Fine'ı satın alması Xbox üreticisi için büyük bir adım, PlayStation hayranları için büyük bir darbe olmuştu. Psychonauts 2 geliştiricinin PlayStation'a gelen son sürümü olacak. Double Fine'dan...

Microsoft'un geliştirici Double Fine'ı satın alması Xbox üreticisi için büyük bir adım, PlayStation hayranları için büyük bir darbe olmuştu. Psychonauts 2 geliştiricinin PlayStation'a gelen son sürümü olacak. Double Fine'dan Tim Schafer'a göre Microsoft'un geliştiriciyi satın alması ekibin Psychonauts 2'nin içeriğini yeniden genişletmesini sağladı.

Microsoft daha önce Mojang, Ninja Theory, Obsidian ve Double Fine gibi önemli stüdyoları bünyesine katmıştı. Microsoft, Double Fine'ı satın almadan önce stüdyo bütçe sıkıntısı çekmiş ve geliştiriciler, Psychonauts 2'den boss savaşları da dahil olmak üzere birçok içeriği kesmek zorunda kalmıştı. Ancak konsol devi, stüdyonun imdadına yetişti.

Double Fine, Microsoft sayesinde bütçe ve zaman sıkıntılarından kurtuldu

Psychonauts 2 - Double fine

Shafer, Psychonauts 2'de yaşadıkları sıkıntılara değinerek, "Psychonauts 2 ile bütçemizin sonuna geldiğimizi görebiliyorduk ve bu yüzden çok fazla içerik kesmiştik. Boss savaşlarını kesmiştik. Şimdi bunları geri getirebiliyoruz ve boss savaşları olmasaydı, insanların bunu farkedebileceğini düşünüyoruz. Oyunu olması gerektiği gibi tamamlayabilmek çok önemliydi." ifadelerini kullandı.

Schafer, Microsoft'un Double Fine'ı satın almasıyla birlikte stüdyoda daha önce hiç olmadığı kadar konfor ve güvenlik seviyesi olduğunu belirtiyor. Daha öncesinde sınırlı zaman ve bütçe, yaratıcı sürecin etkilenebileceği anlamına geliyordu. Geliştirici, "Doğru hamlelerle bir şeyler üretmeyi dört gözle bekliyorum. Bütçeniz ve paranız sınırlı olduğunda, oyunda hazır olmadığınız bir kısma atlayabilir veya tasarım hazır olmadan önce sanat üzerinde çalışmaya başlayabiliyorsunuz. Ama şimdi oyun için doğru olan her şeyi yapacağımız günleri dört gözle bekliyorum." dedi.

Psychonauts geliştiricisi, projelerine özgürce devam ediyor

Psychonauts 2 PS4

Double Fine, Microsoft çatısı altında her zamanki gibi çalışmaya devam ediyor. Microsoft, stüdyoya herhangi bir dayatma yapmıyor ve geliştirici, projelerinde özgürce istediği gibi ilerliyor. Shafer, işten ayrılma korkusunun geçmesi dışında her şeyin aynı olduğunu söylüyor. Ayrıca bu tarz kaygıların kafalarını çok doldurduğunu ve artık özgür olmaya alıştıklarını belirtiyor.

Psychonauts 2, bu yıl için henüz açıklanmamış bir tarihe ertelendi. Ancak yaklaşık bir yıldır oyun hakkında yeni bilgiler gelmiyor. Oyunu en son Microsoft'un şirketi satın aldığını açıklamasından hemen sonra E3 2019'da gördük. Double Fine, projenin kapsamını genişletmek ve kesilen içeriği geri getirmek için çalışırken, PlayStation kullanıcıları son kez de olsa daha kapsamlı bir Psychonauts 2 deneyiminin keyfini sürecek.