Microsoft, Warner Bros. Interactive'i satın almakla ilgileniyor

Microsoft, Warner Bros. Interactive'i satın almakla ilgileniyor
Warner Bros.'un ana şirketi AT&T'nin WB oyun bölümünü satmak istediğine dair iddialar şekillenmeye başladı. Yeni raporlar, Microsoft'un Warner Bros. Interactive'i satın almayı düşündüğünü öne sürüyor. WB çatısı altındaki...

Warner Bros.'un ana şirketi AT&T'nin WB oyun bölümünü satmak istediğine dair iddialar şekillenmeye başladı. Yeni raporlar, Microsoft'un Warner Bros. Interactive'i satın almayı düşündüğünü öne sürüyor. WB çatısı altındaki tüm stüdyolar, Microsoft Games Studio bünyesine katılabilir.

Microsoft'un yanı sıra EA, Activision, Take-Two ve diğer birkaç şirketin daha Warner Bros. Interactive Entertainment'ı satın alma yarışına girdiği belirtiliyor. Niko Partners analisti Daniel Ahmad tarafından belirtildiği üzere satış, büyük olasılıkla sadece stüdyoları içerecek ve lisanslama anlaşmaları ayrı olarak yapılacak. WB markası altında birçok şirketin elde etmek isteyeceği çok değerli markalar var.

Microsoft'un oyunlar için ayrı lisans anlaşması yapması gerekecek

Batman: Arkham Knight

Warner Bros. Interactive Entertainment'ın satılması halinde The Lord of the Rings, DC Comics, LEGO, Harry Potter ve Mortal Kombat gibi değerli markalar, Warner Bros. ve AT&T çatısı altında kalmaya devam edecek. Microsoft satın almayı gerçekleştirse bile her yeni oyun için lisans anlaşmaları yapması gerekecek. Şu anda geliştirilmekte olan oyunların satıştan etkilenmeyeceği düşünülse de kafalarda birçok soru var.

Warner Bros.Interactive Entertainment'ın satışı, Avalanche Software, NetherRealm, Monolith, Rocksteady, TT Games ve diğer 5 WB Games stüdyosunu içeriyor. Microsoft'un bu fırsatı kaçırmamak istemesi şaşırtıcı değil. Şirket daha önce Minecraft geliştiricisi Mojang dahil olmak üzere Double Fine ve Ninja Theory gibi önemli stüdyoları satın alarak Microsoft Games Studios'u genişletmişti.

Warner Bros.Interactive'in satışı, oyun endüstrisi için önemli bir değişim olabilir. Xbox üreticisi, yeni nesil konsolunda sunacağı oyun çeşitliliğini artırarak rekabette önemli avantaj sağlayabilir.