Marvel's Avengers'ın satış rakamları beklentileri karşılamadı

Marvel's Avengers'ın satış rakamları beklentileri karşılamadı
Marvel's Avengers yılın en çok beklenen oyunlardan biriydi ve Eylül ayında oyuncularla buluştu. Ancak süper kahraman oyununun satış rakamları, Square Enix'in beklentilerini karşılayamadı. Şirketin oyun bölümü, Marvel's Avengers'ın...

Marvel's Avengers yılın en çok beklenen oyunlardan biriydi ve Eylül ayında oyuncularla buluştu. Ancak süper kahraman oyununun satış rakamları, Square Enix'in beklentilerini karşılayamadı. Şirketin oyun bölümü, Marvel's Avengers'ın yetersiz performansı nedeniyle geçtiğimiz mali çeyrekte zarar bildirdi.

Square Enix, 30 Eylül'de sona eren mali çeyrekte 6.5 milyar yen (yaklaşık 62 milyon dolar) zarar bildirdi. Şirket, finansal raporunda oyunun satış rakamlarını net olarak açıklamadı. Ancak görünüşe göre projenin geliştirme sürecindeki yüksek maliyeti işleri daha da kötüleştirdi. Analist David Gibson, Marvel's Avengers'ın satış performansını değerlendirerek satış performansına ışık tuttu.

Marvel's Avengers satışları, maliyetin çok altında kaldı

Marvel's Avengers

David Gibson'a göre Marvel's Avengers, satış hedefinin yalnızca yüzde 60'ına ulaşabildi. Oyunun maliyeti 170 milyon - 190 milyon dolar arasında olmasına rağmen yalnızca 3 milyon kopya satabildi. Sonuç olarak satışlar, harcamaların sadece %70'ini karşılayabildi ve beklentilerin altında kaldı.

Marvel's Avengers, piyasaya sürüldükten satış listelerinde üst sıralara yerleşti. Aksiyon macera oyunu, ABD'de Eylül ayının en çok satan oyunu oldu ve ülkede en çok satan ikinci süper kahraman oyunu ünvanını kazandı. Ayrıca Square Enix'in Final Fantasy VII Remake'ten sonraki en büyük ikinci dijital lansmanını yaptı. Yine de oyuncu tabanı, geliştirici Crystal Dynamics'in de kabul ettiği gibi hızla düşmeye başladı.

Crystal Dynamics, Marvel's Avengers için yeni içeriklerin yolda olduğunu ve oyundaki sorunları en kısa zamanda gidereceklerini belirtti. Square Enix'in büyük umutlar bağladığı oyunun, ilerleyen dönemde nasıl bir performans göstereceğini merakla bekliyoruz.