Sony, Yeni Nesilde Bazı Oyunların Yalnızca PS5'te Deneyimlenebileceğini Savunuyor

Sony, Yeni Nesilde Bazı Oyunların Yalnızca PS5'te Deneyimlenebileceğini Savunuyor
Sony ve Microsoft, yeni nesil konsollar konusunda farklı görüşlere sahip. Microsoft, oyunların nesiller arası olmasının yeniliği engellemediğini savunsa da Sony, bazı deneyimlerin yalnızca PS5'te yaşanabileceğini öne sürüyor....

Sony ve Microsoft, yeni nesil konsollar konusunda farklı görüşlere sahip. Microsoft, oyunların nesiller arası olmasının yeniliği engellemediğini savunsa da Sony, bazı deneyimlerin yalnızca PS5'te yaşanabileceğini öne sürüyor. PlayStation pazarlama başkanı Eric Lempel, Geoff Keighley ile Summer Game Fest'te yapılan röportaj sırasında şirketin duruşunu tekrar vurguladı.

Lempel, "Birçok kez söylediğimiz gibi, PlayStation 5 yepyeni bir nesil ve nesillerin farklılığına inanıyoruz. Bu yüzden deneyimin her bölümünü geliştirmek istiyoruz." dedi. Sony, PS5 ile yeni bir başlangıç yapmak, PlayStation 4 ile araya çizgi çekmek istiyor.

Yeni nesil deneyimler PS5'e ihtiyaç duyuyor

Ratchet & Clank: Rift Apart, PS5

PlayStation Pazarlama Başkanı, nesiller arası oyunlar yapmanın mümkün olduğunu, ancak her iki platformdaki oyuncuların donanım farklılıkları nedeniyle farklı deneyimlere sahip olacağını belirtti. Insomniac Games'in Ratchet & Clank: A Rift Apart oyunundan örnek vererek, oyunun PS5'in yenilikçi özelliklerinden faydalandığını öne sürdü.

Eric Lempel PS5'in oyun deneyimi için dönüm noktası olduğunu belirterek, "Bu sadece daha hızlı yükleme süresi ile ilgili değil. Insomniac gibi harika bir geliştirici alıyorsunuz ve 'bu teknolojiyi kullanarak sadece PlayStation 5'te, yeni nesilde yapılabilecek bir oyun' demenin bir yolunu sunuyorlar. Etkinlikte gördüklerinizin çoğu, o farklı dünyalar her zaman deneyimlenemiyor. Yeni bir donanıma, yeni bir güce ihtiyacınız var. Bu bizim dört gözle beklediğimiz bir şey. Bütün bunlar bir araya geliyor. Oyunları 3D sesle, kontrol cihazıyla ve ışın izlemeyle birleştiriyorsunuz. Bunlar harika deneyimler ve geliştiriciler size gerçekten eşsiz bir deneyim sunmak için bu özelliklerin her bir parçasından nasıl yararlanacaklarını biliyorlar. Gerçekten bir sonraki neslin bizim için ne demek olduğunu ortaya koyuyorlar." şeklinde konuştu.

Bununla birlikte Lempel, PS4 oyuncuları için hala "çok daha fazlasının" yolda olacağını söyledi. Bu nedenle PS5'in yıl sonunda gelecek olması, şimdiki nesil konsollar için yolun sonu değil.