Epic Games: PS5 ve Xbox Series X film kalitesinde grafikler sunacak

Epic Games: PS5 ve Xbox Series X film kalitesinde grafikler sunacak
Yeni nesil konsollar, gelişmiş donanım özellikleriyle oyun dünyalarını kökten değiştirecek. PlayStation 5'in vadettiği oyun deneyimini daha önce Epic Games'in paylaştığı Unreal Engine 5 teknoloji demosuyla görmüştük. Ancak...

Yeni nesil konsollar, gelişmiş donanım özellikleriyle oyun dünyalarını kökten değiştirecek. PlayStation 5'in vadettiği oyun deneyimini daha önce Epic Games'in paylaştığı Unreal Engine 5 teknoloji demosuyla görmüştük. Ancak şirketten gelen açıklamaya göre, PS5 ve Xbox Series X oyunculara daha fazlasını sunacak.

Epic Games'in Baş Teknoloji Sorumlusu Kim Liberi, yeni nesil oyunların modern konsollar ve Unreal Engine 5 sayesinde "bir film kadar inandırıcı ve gerçekçi" olabileceğini söyledi. Official PlayStation Magazine UK dergisine konuşan Liberi, PS5 ve Xbox Series X'in işlem gücünün fotogerçekçi ve daha sürükleyici oyunlar geliştirmeyi sağlayacağını öne sürdü.

PS5 ve Xbox Series X yepyeni oyun konseptleri sağlayacak

unreal engine 5, ps5 demo

Liberi, geliştiricilerin PS5 ve Xbox Series X'in donanım gücünden yararlanarak tamamen dinamik ortamlar ve aydınlatmalar oluşturabilecek. Ayrıca gelişmiş fizik, daha akıllı AI (yapay zeka) ve daha zengin çok oyunculu deneyimlerle tamamen yeni oyun konseptleri yaratabilecekler. Liberi, Unreal Engine 5'in Nanite teknolojisinin avantajlarına dikkat çekerek, şunları aktardı:

"Film endüstrisi uzun yıllardır öngörselleştirme ve sinematik çekim tasarımı için Unreal Engine ile denemeler yapıyor. Geçen yıl Jon Favreau ve LucasFilm, Mandalorian'da kamera içi görsel efektler oluşturmak için Unreal'ı kullanma adımını attılar. Yine de, film endüstrisinin neredeyse sonsuz karmaşık varlıklar yaratma zorluğu var ve gerçek zamanlı içerik için basitleştirilmiş modellemelere ve normal haritalara ihtiyacımız var. Unreal Engine 5'in çığır açan yeni teknolojisi Nanite ile engelleri kaldırdık. Artık tam kaliteli sinematik varlıklara sahip ortamlar oluşturabiliyorsunuz ve motor tüm ağır işlemleri gerçekleştirerek gerçekten fotogerçekçi sonuçlar sunuyor."

Liberi, Unreal Engine 5'in oyunlarını öne çıkarabilmek için özgürlüğe ihtiyaç duyan bağımsız geliştiriciler için de kullanıcı dostu olacağını ekledi. UE5, hem yeni nesil hem de şimdiki nesil platformlar için 2021'de kullanılacak. PS5'in oyun dünyasının geleceğini değiştirecek donanım özelliklerine buradan erişebilirsiniz.