Sony'nin PS5 ile birlikte satışa sunacağı tüm aksesuarlar

Sony'nin PS5 ile birlikte satışa sunacağı tüm aksesuarlar
Sony, heyecanla beklenen yeni nesil PlayStation 5 konsolunun tasarımına dair tüm detayları ortaya koydu. PS5, kontrol cihazı Dualsense ile uyumlu bir tasarımla karşımıza çıktı. Ancak konsol devinin oyun dünyasının geleceğini...

Sony, heyecanla beklenen yeni nesil PlayStation 5 konsolunun tasarımına dair tüm detayları ortaya koydu. PS5, kontrol cihazı Dualsense ile uyumlu bir tasarımla karşımıza çıktı. Ancak konsol devinin oyun dünyasının geleceğini değiştirecek olan yeni konsolu ile uyumlu olan tek şey kontrol cihazı olmayacak.

PlayStation 5, Dualsense'in de ötesinde oyuncular için deneyimi geliştirecek farklı aksesuarlar da sunacak. PS5'in piyasaya sürülmesiyle birlikte kablosuz kulaklık, kamera, uzaktan kumanda ve DualSense kontrol cihazları için şarj istasyonu da dahil olmak farklı aksesuar seçenekleri de gelecek. Duyurulan yeni cihazlar hakkındaki çok fazla detay sunulmasa da, Sony aksesuarlardan neler bekleyebileceğimize dair bilgiler verdi.

PS5 ile birlikte piyasaya sürülecek aksesuarlar:

HD Kamera

playstation 5, ps5, hd kamera

PlayStation 5'in yeni HD kamerası 1080p çekimler yapmaya olanak sağlayan çift lensiyle eski PlayStation Camera aksesuarının yerini alacak. PS4 neslinde oyunculara sunulan kamera 720p 60 FPS kayıt olanağı sağlıyordu. Yeni kamera ile PS5'te oyun keyfinin tadını çıkarırken yayınlarınızı ve içeriklerinizi zengineştirebilecek, Full HD kalitesinde kayıt yapabileceksiniz.

Pulse 3D Kablosuz Kulaklık

playstation 5, ps5, pulse 3d kablosuz kulaklık

PlayStation 5 ile birlikte oyunculara vadedilen en önemli özelliklerden biri de yeni nesil 3D ses teknolojisiydi. PS5 ile gelecek yeni Pulse 3D kablosuz kulaklık, şimdiki nesilde kullanılan PlayStation Gold kablosuz kulaklığın yerini alacak. Yeni kablosuz kulaklık, konsolun 3D ses desteğini, çift gürültü önleyici mikrofonla birlikte oyuncularla buluşturacak. Pulse 3D kablosuz kulaklıklar, oyun deneyimini güçlendirirken, tıpkı HD kamera gibi yayınlarda da tamamlayıcı bir aksesuar olacak.

Uzaktan Kumanda (Media Remote)

playstation 5, ps5, uzaktan kumanda, media remote

PS5'in uzaktan kumandası, tasarım açısından sıradan bir uzaktan kumandaya benzemekle birlikte, sesli komutlar için yerleşik bir mikrofonla geliyor. Uzaktan kumandanın alt kısmında dört adet işlevi belli olmayan düğme yer alıyor ve bu düğmelerin ne için kullanılacağı henüz bilinmiyor. Belki de televizyonlarda olduğu gibi Netflix benzeri çeşitli yayın kuruluşlarıyla anlaşmalı olarak özel düğmeler yerleştirilebilir.

Uzaktan kumanda konsolda daha iyi bir medya deneyimi sunmak açısından iyi düşünülmüş bir hamle ve PS5'in bir oyun cihazından daha fazlası olabileceğini gösterebilir.

Dualsense şarj istasyonu

playstation 5, ps5, dualsense şarj istasyonu

Son olarak, PS5 için duyurulan aksesuarlardan bir diğeri DualSense şarj istasyonu oldu. Cihaz, adından da anlaşılacağı üzere şarj istasyonu, yeni nesil DualSense kontrol cihazını şarj edecek. İlginç bir şekilde şarj istasyonu oyun kolunun üst kısmında bulunan USB-C bağlantı noktasını kullanmayacak gibi görünüyor. Bunun yerine alt kısımdaki ayrı bir aksesuar platformu üzerinden bağlanacak. Aynı anda iki kolu birden şarj edebilen cihazın tasarımı, elbette Dualsense'in ve PS5'in siyah-beyaz renk şemasına uyuyor.

Sony, PlayStation 5'in yanı sıra yeni aksesuarların fiyatını ve çıkış tarihini de henüz açıklamadı. Ancak aksesuarlar muhtemelen bu yılın sonunda PS5 ile birlikte satışa sunulacaklar.