J.K. Rowling, Hogwarts Legacy'nin gelişimine doğrudan dahil olmadı

J.K. Rowling, Hogwarts Legacy'nin gelişimine doğrudan dahil olmadı
WB Games, geçtiğimiz hafta düzenlenen PlayStation 5 Showcase etkinliğinde Harry Potter evreninde geçen Hogwarts Legacy adlı yeni RPG oyununu duyurmuştu. Stüdyo, Hogwarts Legacy ile ilgili bir sıkça sorulan sorular (SSS) sayfasında,...

WB Games, geçtiğimiz hafta düzenlenen PlayStation 5 Showcase etkinliğinde Harry Potter evreninde geçen Hogwarts Legacy adlı yeni RPG oyununu duyurmuştu. Stüdyo, Hogwarts Legacy ile ilgili bir sıkça sorulan sorular (SSS) sayfasında, serinin yazarı J.K. Rowling'in oyunun geliştirilmesinde doğrudan yer almadığını ortaya koydu.

Rowling'in geçtiğimiz aylarda trans bireyler hakkındaki tartışmalı yorumları tepki toplamıştı. Ardından ünlü yazar web sitesi üzerinden yaptığı açıklamada neden toplumsal cinsiyet sorunları hakkında konuştuğunu açıklayan uzun bir yazı paylaşmıştı. Ancak bu içeriği daha da sert bir tepki gördü ve boykot çağrıları başladı. Son PlayStation 5 etkinliğinde duyurulan Hogwarts Legacy ile birlikte yine çoğu kişi oyunu boykot etme çağrısında bulundu.

Hogwarts Legacy, J.K. Rowling'den yeni bir hikaye değil

Hogwarts Legacy, Harry Potter RPG

WB Games resmi sitesinde J.K. Rowling'in projeye ne şekilde dahil olduğu sorusuna, "J.K. Rowling oyunun gelişimine doğrudan dahil olmadı ancak olağanüstü hikayesi Büyücülük Dünyası'ndaki tüm projelerin temelini oluşturuyor. Bu, J.K. Rowling'den yeni bir hikaye değil." cevabı verildi. Şirket, yazarın Hogwarts Legacy'nin satışlarından telif ücreti alıp almayacağını açıklamadı.

Sıkça Sorulan Sorular sayfasında merakla beklenen oyun hakkında daha fazla bilgi veriliyor. Harry Potter, Hermione Granger ve Ron Weasley oyunda yer almayacak. Hogwarts Legacy, kitaplardaki orijinal hikayeden önce 1800'lerde geçtiği için serinin sevilen üçlüsü oyunda görünmeyecek. Oyun, kitapların ve filmlerin doğrudan bir uyarlaması olmasa da, aynı Büyücülük Dünyası'na dayanıyor. Avalanche'ın Rowling'in hikayesinden ilham alan benzersiz bir oyun deneyimi yarattığı belirtiliyor.

Hogwarts Legacy'de kendi oluşturduğunuz karakterinizle Cadılık ve Büyücülük okuluna ilk kez adım atacaksınız. Seçmen şapka sizi ait olduğunuz binaya yerleştirecek ve ardından sihir dünyasında maceralara atılacaksınız. Hogwarts ve çevresi, Hogsmeade de dahil olmak üzere tamamen keşfedilebilir olacak. Birçok Potterhead'in hayali gerçek olmak üzere.

Hogwarts Legacy, 2021'de PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S ve PC için piyasaya sürülecek. Oyunun geçtiğimiz hafta PlayStation 5 Showcase etkinliğinde yayınlanan ilk tanıtım fragmanını buradan izleyebilirsiniz. Harry Potter hayranları, yıllardır beklediği yüksek kaliteli Harry Potter oyununa nihayet kavuşacak.