Horizon Zero Dawn PC'nin ilk ayındaki satış rakamları açıklandı

Horizon Zero Dawn PC'nin ilk ayındaki satış rakamları açıklandı
İlk olarak 2017'de PlayStation 4 için piyasaya sürülen Horizon Zero Dawn geçtiğimiz ay PC oyuncularıyla buluştu. Aloy'un destansı macerası, yeni platformunda oyunculardan büyük ilgi gördü. Pazar araştırma şirketi SuperData,...

İlk olarak 2017'de PlayStation 4 için piyasaya sürülen Horizon Zero Dawn geçtiğimiz ay PC oyuncularıyla buluştu. Aloy'un destansı macerası, yeni platformunda oyunculardan büyük ilgi gördü. Pazar araştırma şirketi SuperData, oyunun PC'ye geldiği ilk aydaki satış rakamlarını açıkladı ve performansını diğer oyunlarla kıyasladı.

Horizon Zero Dawn, Ağustos ayı boyunca 716 bin kopya satarak büyük bir başarı elde etti. Oyunun satış performansıyla neredeyse The Witcher 3: Wild Hunt kadar ilgi gördüğü, Assassin's Creed Odyssey ve Death Stranding'i önemli ölçüde geçtiği belirtildi. Death Stranding, PS4'te piyasaya sürüldükten sekiz ay sonra (Temmuz 2020) PC'ye açıldı ve 477 bin kopya sattı.

Horizon Zero Dawn'ın başarısı, birinci parti oyunlara PC kapısını açabilir

horizon zero dawn, satış rakamları

Raporda Sony'nin Horizon Zero Dawn'ın PC'deki başarısından sonra diğer PlayStation'a özel oyunları da bilgisayarlara getirmeyi düşündüğü belirtildi. Konsol devi geçtiğimiz ay yaptığı açıklamada, kârlılığı daha da artırmak için birinci parti oyunlarını PC platformuna genişletmeyi düşündüğünü söylemişti. Şirket, bu hamlenin PlayStation'a daha fazla oyuncu çekeceğine inanıyor.

Sony'nin raporunda, "SIE, PlayStation Platformu için oluşturulan verimli döngüyü hızlandırarak güçlü bir gelir artışı sağlamayı hedefliyor. Bu, aktif kullanıcıların ve oyun süresinin artırılmasını, ağ hizmetlerinin geliştirilmesini ve markaların güçlendirilmesini ve böylece tüketicilerin tercih ettikleri platform olarak PlayStation'ı seçmelerini gerektiriyor. Hedeflenen sonuçlar arasında aktif kullanıcılarda büyüme, daha güçlü bağlılık ve daha kısa bir nakit dönüşüm döngüsü yer alıyor. Bu sayede genişletilmiş nakit akışı beklenebilir." ifadeleri yer alıyordu.

Sony, hangi oyunları PC'ye taşımayı planladığını açıklamadı ancak söylentilere göre FromSoftware tarafından geliştirilen 2015 yapımı Bloodborne bunlardan biri olacak. Horizon Zero Dawn'ın devam oyunu Horizon Forbidden West, önümüzdeki yıl PS4 ve PS5'e gelecek. PlayStation 5 için şimdiye kadar duyurulan tüm oyunlara ve çıkış tarihlerine buradan ulaşabilirsiniz.