Sony, PC'ye daha fazla birinci parti oyun taşımayı düşünüyor

Sony, PC'ye daha fazla birinci parti oyun taşımayı düşünüyor
Sony yıllar boyunca neredeyse tüm oyunlarını PlayStation'a özel olarak piyasaya sürdükten sonra, sonunda PC oyuncularını sevindirecek hamleler yapmaya başladı. Konsol devi, bu yıl Horizon Zero Dawn'ı PC'ye taşımayı seçti. Ancak...

Sony yıllar boyunca neredeyse tüm oyunlarını PlayStation'a özel olarak piyasaya sürdükten sonra, sonunda PC oyuncularını sevindirecek hamleler yapmaya başladı. Konsol devi, bu yıl Horizon Zero Dawn'ı PC'ye taşımayı seçti. Ancak şirket, yayınladığı yeni bir raporda PC'ye daha fazla oyun getirmeye açık olduğunu belirtti.

Sony'nin iş birliği stratejilerini ele alan kurumsal bir raporda; şirket, PC'ye daha fazla birinci parti oyun getirmeyi planladığını söyledi. Raporda, "Kârlılığımızda daha fazla büyüme sağlamak için birinci parti oyunlarımızı PC platformuna genişletmeyi keşfedeceğiz" ifadesi yer aldı.

Sony, PC'ye daha fazla PS4 oyunu getirebilir

Sony, Guerrilla Games, Horizon Zero Dawn

Sony için PlayStation özel oyunlarını PC'de yayınlaması, şirketin daha fazla gelir elde etmesi demek. Daha önce Detroit: Become Human, Heavy Rain, Beyond Two Souls ve Death Stranding gibi üçüncü parti PS4 oyunlarının PC'ye geldiğini gördük. Ancak bu oyunlar PlayStation'ın birinci parti stüdyoları tarafından geliştirilmedi.

Sony'nin özellikle gelecek nesilde PlayStation 5 donanımıyla daha fazla başarı yakalamayı hedeflediği göz önüne alındığında PC'ye taşınacak oyunların yeni nesil oyunlar olmasını bekleyemeyiz. Ancak PS4'e özel oyunlar yavaş yavaş yeni kitlelere açılabilir. PlayStation platformunda yıllar geçiren oyunların fiyatlarında indirimler yapılarak, PC sürümleri daha yüksek fiyattan sunulabilir. PlayStation Hits, bu noktada önemli bir strateji olabilir.

Horizon Zero Dawn, PS4 oyuncularıyla geçirdiği 3 yılın ardından PC'ye geldi. PlayStation Hits oyunu olan macera oyunu PC platformuna yeni bir oyun gibi geçiş yaptı. Horizon Forbidden West de piyasaya sürüldükten sonra uzun bir süre PS5'e özel kalacaktır. Son dönemde çapraz platform desteği konusunda esneklik sağlayan Sony, oyunlarını PC'ye taşıma konusunda da benzer bir yaklaşım benimseyebilir. Bu, konsolları tercih etmeyen oyuncular için kesinlikle iyi bir haber.