Uncharted filminin yönetmeni Dan Trachtenberg projeden ayrıldı

Uncharted filminin yönetmeni Dan Trachtenberg  projeden ayrıldı
Uncharted filmi Ocak 2019'da projeye katılan yönetmen Dan Trachtenberg'i de kaybetti. Trachtenberg'in neden ayrıldığı henüz bilinmiyor ancak stüdyonun yeni bir yönetmen arayışında olduğunu biliyoruz. Aktör Tom Holland genç Nathan...

Uncharted filmi Ocak 2019'da projeye katılan yönetmen Dan Trachtenberg'i de kaybetti. Trachtenberg'in neden ayrıldığı henüz bilinmiyor ancak stüdyonun yeni bir yönetmen arayışında olduğunu biliyoruz. Aktör Tom Holland genç Nathan Drake'i canlandırmaya hazırlandığı filmde hala rol alıyor.

Trachtenberg psikolojik korku filmi 10 Cloverfield Lane ve daha yakın zamanda The Boys için Sony TV ile yaptığı çalışmalarla tanınıyordu. Trachtenberg'in ayrılmasının ardından Sony yerini hızlıca doldurmaya çalışıyor. Uncharted filminin çekimlerinin aradan geçen yılların ardından Nisan ayında başlaması gerekiyordu ancak yaz sonuna doğru ertelendi. Prodüksiyonun gelecek yılın ilk aylarında başlaması planlanıyordu.

Ayrıca geçtiğimiz aylarda Uncharted'ın, Sony'nin Asad Qizilbash ve Carter Swan'ın önderliğinde yaptığı ilk PlayStation Productions filmi olacağı da ortaya çıkmıştı. PlayStation Productions'ın yapım aşamasında olan çok sayıda bilinmeyen projeyle, oyunları filmlere ve televizyon dizilerine uyarlamaya odaklanıyor.

Dan Trachtenberg'in ayrılmasının ardından 18 Aralık 2020'de vizyona girmesi planlanan filmin ertelenip ertelenmeyeceği hakkında henüz bir bilgi yok. Uncharted filminin 10 yıldır yılan hikayesine döndüğü göz önüne alınırsa erteleme kararı şaşırtıcı olmaz. Trachtenberg filmin 5. yönetmeniydi ve prodüksiyon bu ayrılıkla bir kez daha aksamış oldu...

Uncharted bugüne kadar piyasaya sürülen 6 oyunuyla çeşitli platformlarda 41 milyondan fazla sattı ve PlayStation'ın en başarılı oyun serilerinden biri. Serinin karakterleri ve hikayelerinin büyük bir hayran kitlesi var ve beyaz perdeye taşınması topluluğu heyecanlandırmıştı. Ancak daha önce oyunlardan uyarlanan filmler hayal kırıklığı yaratsa da Nathan Drake'in macerası umutları tetiklemişti.