PlayStation Productions oyunları dizi ve filmlere uyarlayacak

PlayStation Productions oyunları dizi ve filmlere uyarlayacak
Oyunların daha fazla film ve dizi uyarlamasına hazır olun. Sony Interactive Entertainment'ın yeni kolu PlayStation Productions, oyunları sinema ve televizyon yapımlarına dönüştürmeyi amaçlıyor. Sony bünyesinde kurulan PlayStation...

Oyunların daha fazla film ve dizi uyarlamasına hazır olun. Sony Interactive Entertainment'ın yeni kolu PlayStation Productions, oyunları sinema ve televizyon yapımlarına dönüştürmeyi amaçlıyor. Sony bünyesinde kurulan PlayStation Productions'ın başına PlayStation Pazarlama başkan yardımcısı Asad Qizilbash ile SIE Worldwide Studios Başkanı Shawn Layden geçecek.

The Hollywood Reporter'a göre, PlayStation Productions'ın halihazırda geliştirilmekte olan çok sayıda duyurulmamış projesi var. Buna ek olarak, yeni girişim şu anda Sony Studios'un yer aldığı California, Culver City'de çalışmalarına başladı.

Sony'nin büyük bir kataloğu oyun var ve Layden'ın söz konusu içeriği geliştirme konusundaki deneyimine ve PlayStation Productions'ın vizyonuna güveniyor. Worldwide Studios Başkanı açıklamasında şunları aktardı:

"25 yıllık oyun geliştirme deneyimimiz var ve bu deneyim 25 yılda harika oyunlar, seriler ve hikayeler yarattı. Şimdi dünyamızı başka bir spektrumda yansıtarak akış, film veya televizyondaki diğer medya fırsatlarına bakmak için iyi bir zaman olduğunu düşünüyoruz."

Qizilbash'ın konuyla ilgili açıklamasında Layden'ı doğrulayarak şirketin neden diğer film yapım şirketlerine markalarını lisanslatma girişiminde olmadığını açıkladı:

"Markalarımızı stüdyolara lisanslamak yerine, kendimiz için geliştirmemiz ve üretmemizin daha iyi bir yaklaşım olduğunu düşündük. Öncelikle daha yakın olduğumuz için, ayrıca PlayStation topluluğunun neleri sevdiğini de bildiğimiz için."

Yani PlayStation Productions sadece yeni bir geliştirme kolu değil. Her proje ilk elden geliştiriliyor ve dağıtımına kadar Sony Studios ile birlikte çalışılacak. Layden ve Qizilbash dersine iyi çalışıyor ve film endüstrisini yakından inceleyerek yapımcı Lorenzo di Bonaventura ve Marvel Studios'tan Kevin Feige gibi isimlerle temas halindeler. Layden'a göre tek zorluk, oynaması saatler süren oyunları uzun metrajlı bir filme dönüştürebilmek.

Asıl amaç PlayStation hayranlarına daha fazlasını verebilmek gibi görünüyor. Büyüleyici bir dünyayı keşfetmek için onlarca saat harcadıktan sonra, sunulacak ek içeriklere her zaman bir özlem vardır. Tabii ki, bu projeler için bekleyiş biraz uzun sürebilir. TV ve film prodüksiyonlarıyla hayranlar Layden'ın deyimiyle "daha fazla deneyim yaşama ve sevdikleri karakterlerin evrimini farklı şekillerde görme" şansı bulacaklar.

Açıkçası, PlayStation Productions'ın bu projelerde kimin yazacağını, yönlendireceğini, üreteceğini ve oynayacağını belirleyecek, Layden ve Qizilbash gibi iki deneyimli isim var. Ayrıca bu adım oyun uyarlamalarının başlangıcı olabilir.

Son olarak, Dan Trachtenberg’nün yöneteceği ve Tom Holland'ın başrolde olduğu Uncharted filminin PlayStation Productions ile ilişkisi hakkında herhangi bir açıklama ve ipucu yok.