The Witcher dizisinin ilk sezonu 'The Last Wish' kitabına dayanıyor

The Witcher dizisinin ilk sezonu 'The Last Wish' kitabına dayanıyor
Netflix'in The Witcher dizisi artık 2019'un en çok beklenen dizilerinden biri oldu. The Witcher evreni Andrzej Sapkowski'nin kitapları ve popüler oyun serisiyle karakterler, hikayeler bakımından zengin.The Witcher Comic-Con paneli sırasında...

Netflix'in The Witcher dizisi artık 2019'un en çok beklenen dizilerinden biri oldu. The Witcher evreni Andrzej Sapkowski'nin kitapları ve popüler oyun serisiyle karakterler, hikayeler bakımından zengin.

The Witcher Comic-Con paneli sırasında dizi sorumlusu Lauren Schmidt Hissrich, oyuncular Henry Cavill (Geralt), Freya Allan (Ciri) ve Anya Chalotra (Yennefer) ile sahne aldı. Yeni fragman ve bazı özel sahnelerin yer aldığı etkinlik takipçilerin beklentilerini yükseltti. GameSpot panelden sonra Hissrich ile sohbet etme şansı yakaladı ve akıllardaki bazı sorulara şaşırtıcı cevaplar geldi.

The Witcher'ın baş yapımcısı Netflix dizisinin CD Projekt RED'in oyun serisinden uyarlanmayacağını açıkladı. Hissrich serinin ilk kitabı olarak kabul edilen ve kısa öykülerden oluşan bir koleksiyon olan "The Last Wish" ile Witcher evrenine giriş yaptığını ve serideki en çok sevdiği kitap olduğunu ortaya koydu. Daha sonra yapılan bir grup röportajında, The Witcher'ın Netflix'teki ilk sezonunun çoğunlukla The Last Wish'e dayandığını açıkladı.

"Çok uzak bir bakış açısı, hayır, oyunları uyarlamaya başlamayacağız. Uyarlamaların nasıl yapıldığını düşünüyorsanız, oyunlar da kullandığımız kaynakların uyarlamaları. Oyunu oynadıysanız, karakterleri ve hikaye türlerini seviyorsanız diziyi de seveceğinizi düşünüyorum."

Ayrıca The Last Wish'i ilk sezon için kullanma kararını açıklayan Hissrich, dünyayı ve karakterleri sıfırdan inşa etmek istediğini belirtti:

"The Last Wish seride okuduğum ilk kitaptı. Nasıldır bilirsiniz... Bir dünyayı ilk defa deneyimliyor ve tamamen farklı bir yönden aşık oluyorsunuz. Tüm kitapları seviyorum ama bu gerçek anlamda benim dünyaya girişimdi. Yani evet ondan çok şey kattım. Gerçekten The Last Wish'de dünya inşa etmenin en önemli şey olduğunu düşünüyorum.

Netflix ile dizi hakkında ilk konuşmaya başladığımda herkesin direkt efsaneyle başlayacağımızı sandığını düşünüyorum. Çünkü bu seri haline getirilebilecek hikaye anlatıcılığı ve eğlenceye uygundu. Ben de: 'İlk olarak dünyayı kurmadan yapamazsınız.' dedim. Sanırım nereden başlayacağımı bulmak da büyük bir zorluktu."

Netflix'in The Witcher dizisi ilk fragmana ve Comic-Con'da bıraktığı izlenime bakılırsa oldukça iddialı geliyor. Henüz net bir yayın tarihi açıklanmasa da yılın sonlarına doğru başlayacağı düşünülüyor.