The Witcher Geliştiricisi CD Projekt RED, Sony Satış Söylentisini Kapattı

The Witcher Geliştiricisi CD Projekt RED, Sony Satış Söylentisini Kapattı
The Witcher geliştiricisi olan CD Projekt RED, Sony cephesindeki satış söylentisini sona erdirdi.

The Witcher ve Cyberpunk 2077'nin geliştiricisi CD Projekt, Sony tarafından satın alınacağı yönündeki spekülasyonları yalanladı. Çevrimiçi raporlar, görünüşe göre tanınmış bir Destiny sızıntısı tarafından yayılan bir söylentiye dayanarak, PlayStation üreticisinin CD Projekt'i kendisi için kapmakla ilgilendiğini ileri sürmüştü. CD Projekt daha önce stüdyonun bağımsız kalmak istediğinde ısrar etmişti. Ve şimdi, bir yatırımcı görüşmesinde, CD Projekt patronu Adam Kicinski, geliştiricinin satın alınabileceğini reddetti.

the-witcher-gelistiricisi-cd-projekt-red-sony-satis-soylentisini-kapatti-1.jpg

Kicinski, Sony satın alımını yalanladı

Kicinski, "Bizim açımızdan hiçbir şey değişmedi" dedi. "Böylece yıllardır söylediğimizi tekrarlayabilirim. CD Projekt satılık değil. Bağımsız kalmak istiyoruz. Mükemmel bir stratejimiz olduğuna inanıyorum, bu uygulanması kolay değil. Elbette. Ama kendi yolumuzu takip etmek çok heyecan verici." dedi.

the-witcher-gelistiricisi-cd-projekt-red-sony-satis-soylentisini-kapatti-2.jpg

CD Projekt'in şu anda, Haziran ayında daha fazlasını göreceğimiz Cyberpunk 2077 genişlemesi Phantom Liberty ile başlayarak, önümüzdeki birkaç yıl için planlanan oyun sürümleriyle ilgili uzun bir yol haritası var. Bunu eksiksiz bir Cyberpunk 2077 devam oyunu takip ediyor, The Witcher ise Witcher 1'in yeniden yapımı ve yakın zamanda bir proje yeniden başlatmasından geçen bir spin-off'un yanı sıra yepyeni bir başlık üçlemesi alıyor.

the-witcher-gelistiricisi-cd-projekt-red-sony-satis-soylentisini-kapatti-3.jpg

Kod adı Project Sirius olan bu Witcher spin-off'u hala geliştirme aşamasındadır, ancak ekibi The Molasses Flood, CD Projekt'in oyun için "yeni bir çerçeve formüle ettiğini" açıklamasının ardından işten çıkarmalarla sarsıldı. Öte yandan The Witcher 3, 50 milyondan fazla kopya satarak önemli bir satış kilometre taşına ulaştı.

İlgili Haberler