Telltale'in tamamiyle kapatılması için süreç başladı...

Telltale'in tamamiyle kapatılması için süreç başladı...
Telltale Games CEO'su Pete Hawley, stüdyonun tamamen kapanmadığını ve bir iskelet ekibin kalacağı konusunda açıklama yaparken, tasfiye ile görevli Sherwood Partners tam kapatma sürecinin başladığını doğruladı.Sherwood Partners'ın...

Telltale Games CEO'su Pete Hawley, stüdyonun tamamen kapanmadığını ve bir iskelet ekibin kalacağı konusunda açıklama yaparken, tasfiye ile görevli Sherwood Partners tam kapatma sürecinin başladığını doğruladı.

Sherwood Partners'ın kurucu ortağı Martin Pichinson GameDaily'e yaptığı açıklamada Telltale için "sadece bitiş çizgisine gelememiş bir şirket" dedi ve ekledi: "Üzücü mü? Evet. Tam anlamıyla yeni bir dünya"

Eylül ayının sonlarına doğru Pete Hawley Telltale'in kapanış haberini doğrulayarak, yaklaşık 25 çalışanın öngörülebilir bir gelecekte çalışmaya devam edeceğini yineledi. Ancak, iki hafta sonra işten çıkarmalar stüdyoya darbe vurdu. İlginçtir ki, kısa bir süre sonra Hawley Twitter hesabını devre dışı bıraktı ve diğer sektör profesyonelleri tarafından eleştirilere maruz kaldı.

Telltale'in alacaklıları kapanma sürecini yakından takip ediyor gibi görünüyor. Raporlara göre, 11 Ekim'de Alacaklıların Yararına Yönelik Genel Tahsis süreci başlatıldı. Stüdyonun varlıklarına yönelik hak talebinde bulunanların 9 Nisan 2019'a kadar kanıt sunması bekleniyor.

Telltale'in Geleceğe Dönüş ve Jurassic Park dahil olmak üzere oyunları mağazalardan kaldırıldı. Ancak The Walking Dead ve Batman gibi bazı serilerinin satışı hala devam ediyor.