Telltale Games işten çıkarmaların ardından kapanıyor!

Telltale Games işten çıkarmaların ardından kapanıyor!
Bugün The Walking Dead, The Wolf Among Us, Batman gibi anlatı serileri ile bilinen stüdyo Telltale Games'in kapanışıyla ilgili söylentiler gündeme bomba gibi düştü.Henüz şirketten resmi bir açıklama gelmedi, ancak şu ana kadar...

Bugün The Walking Dead, The Wolf Among Us, Batman gibi anlatı serileri ile bilinen stüdyo Telltale Games'in kapanışıyla ilgili söylentiler gündeme bomba gibi düştü.

Henüz şirketten resmi bir açıklama gelmedi, ancak şu ana kadar verilen bilgilere dayanarak, stüdyodaki 250 çalışanın yaklaşık %90'ının işten çıkarıldığı ve Telltale's The Walking Dead'in tamamlanmasını takiben tamamen kapanacağı belirtiliyor.

Telltale Games'in kurucu ortağı doğruladı

Birçok çalışan, şirketten ayrıldıklarını paylaştılar ve diğer geliştiricilerden ve diğer kişilerden gelen sosyal medyada destek gördüler. Ancak sıradan bir işten çıkarılma serisinden çok daha fazlası ortaya çıktı.

The Verge'nin raporuna göre stüdyo küçülmeye giderek 25 çalışana kadar düşüleceğini öne sürüyor. Bu sayı, gazeteci Jeffrey Grub tarafından 250 çalışandan düşüldüğünü destekliyor. Yani, stüdyonun %90'ı etkileniyor.

Söylentilerin ardından şirketin kurucu ortağı Kevin Bruner, Telltale Games'in işten çıkarmalar ile sarsıldığını ve muhtemelen kapatılacağını Bruner House web sitesi aracılığıyla doğrulandı.

Telltale Games oyunları

Anonim bir kaynak, USGamer'a geriye kalan küçük ekibin The Walking Dead'in son sezonunu bitirmek için çalıştığını sonrasında stüdyonun tamamen kapanacağını bildirdi. Bu kaynak Telltale Games'in iflas başvurusunda bulunduğunu ve The Wolf Among Us 2 ve Stranger Things gibi projelerin iptal edildiğini söylüyor.

The Walking Dead, Tales from the Borderlands, The Wolf Among Us, Batman, Minecraft, Puzzle Agent, Poker Night ve Sam & Max gibi başarılı serilerin arkasındaki Telltale Games'in kapanışı hayranlarını derinden üzecek gibi görünüyor.