Square Enix, 2019 mali yılını karında büyük düşüşle kapattı

Square Enix, 2019 mali yılını karında büyük düşüşle kapattı
Square Enix için 2019 mali yılı hareketli geçti. Şirket Shadow of the Tomb Raider, Dragon Quest XI ve Kingdom Hearts 3 gibi merakla beklenen serilerin yanı sıra Octopath Traveller gibi yüksek profilli yeni oyunlar sundu. Ancak Square...

Square Enix için 2019 mali yılı hareketli geçti. Şirket Shadow of the Tomb Raider, Dragon Quest XI ve Kingdom Hearts 3 gibi merakla beklenen serilerin yanı sıra Octopath Traveller gibi yüksek profilli yeni oyunlar sundu. Ancak Square Enix net satışlardaki %8,2'lik artışa rağmen, yeni oyunların maliyeti nedeniyle kârında önceki mali yıla göre %28,5 düşüş yaşadı.

SquareEnix'in geçtiğimiz mali yıldaki karı yaklaşık 169 milyon dolardı ve dijital eğlence kârı ise 266 milyon dolardı. Net satışlar bir önceki yıla göre yaklaşık %7 yükselerek 1,87 milyar dolara ulaşırken, kârı %33,1 oranında sert bir darbe almıştı. Yayıncıya göre, bu durumun sebebi büyük ölçüde yeni oyunların yayınlanmasından kaynaklı yüksek maliyetler.

Square Enix gibi geniş yelpazeli markalara sahip kârının böyle bir darbe alması oldukça şaşırtıcı. Shadow of the Tomb Raider oldukça zayıf bir başlangıç yapmış olsa da, geliştirici Eidos Montreal oyunun performansından memnun kaldı. Dragon Quest XI: Elusive Age Echoes yaklaşık 10 yıl sonra Batı'da yayınlanan ilk ana Dragon Quest oyunu olarak etkileyici bir şekilde 4 milyon kopya sattı.

Ayrıca yayıncının 10 yıllık bekleyişin ardından çıkardığı en iddialı oyunu Kingdom Hearts 3 var. 2019'un en çok satan oyunlarından bir olarak rakamlarda büyük bir etki yaratmaması ilginç. Ayrıca 2017'de çıkış yapan NieR: Automata, Square Enix için büyük bir başarıya imza atarak 4 milyondan fazla sattı.

Maalesef, Square Enix'in tüm oyunları bunlar kadar başarılı olmadı. Armored Core ve Metal Gear gibi Front Mission'ın devamı olan Left Alive, hayal kırıklığı yaratan satışlar yaptı. Ayrıca, mobil ve MMORPG bölümleri de kötü bir performans gösterdi. Ancak yine de Final Fantasy XIV genişlemesi Shadowbringers'ın olumlu etkileri olması bekleniyordu.

Ancak zorlu bir yıla rağmen, Square Enix işleri tersine çevirebilecek bir konumda. Kingdom Hearts 3, 2019'un sonlarına doğru yeni DLC içeriğine kavuşacak ve bu da oyuncuların geri dönme ihtimalini artıracak. Yayıncı Final Fantasy VII Remake'i E3 2019'da yeniden gösterecek. Square Enix, E3 konferansında belki de gizemli Avengers projesi dahil olmak üzere birçok heyecan verici duyuru yapabilir.