Sony Yöneticisi Bulut Oyunları Konusunda Temkinli Davranıyor

Sony Yöneticisi Bulut Oyunları Konusunda Temkinli Davranıyor
Sony yöneticisi Kenichiro Yoshida, PlayStation'ın bulut oyunlar konusundaki tutumunu açıkladı.

Sony'nin CEO'su Kenichiro Yoshida, bulut oyunlarının teknik olarak çok zor olduğu konusunda uyardı, ancak şirket bu zorluğun üstesinden gelmeye hazırdır. Yoshida, Financial Times'a verdiği bir röportajda, Sony'nin bulut oyunlarını geliştirmek için yapay zeka aracısı GT Sophy'yi kullanarak bile oyun akışıyla ilgili çeşitli seçenekleri inceleyeceğini söyledi.

sony-yoneticisi-bulut-oyunlari-konusunda-temkinli-davraniyor-1.jpg

Yoshida, bulut oyunlar konusunda temkinli davranıyor

Yoshida, "Bulutun kendisinin harika bir iş modeli olduğunu düşünüyorum, ancak oyunlar söz konusu olduğunda teknik zorluklar yüksek," dedi. "Dolayısıyla, bulutta oyun oynamanın zorlukları olacak, ancak biz bu zorlukların üstesinden gelmek istiyoruz." Bu zorlukların en büyüğü, oyuncunun girişi ile oyun tepkisi arasındaki tepki süresi olan gecikmedir. Yoshida ayrıca oyun oynamak için karanlık zaman trafiğin en yüksek olduğu akşam saatleri ve bunun sunucuların gün boyunca boşta kalması anlamına geldiğini ve bunun maliyetli bir verimsizlik olduğunu tartıştı.

sony-yoneticisi-bulut-oyunlari-konusunda-temkinli-davraniyor-2.jpg

Sony, GT Sophy'nin insan rakiplerini nasıl yeneceğini öğrenmesi için bu daha sessiz saatleri kullanabildi. Yoshida, "Bulut oyunları için karanlık zamanlar Google kadar Microsoft için de bir sorundu, ancak bu saatleri yapay zeka öğrenimi için kullanabilmemiz anlamlıydı," dedi. Geçen ay, PlayStation patronu Jim Ryan, şirketin bulut oyunları için oldukça ilginç ve oldukça agresif planları olduğunu söyledi, ancak hiçbir ayrıntı açıklanmadı.

sony-yoneticisi-bulut-oyunlari-konusunda-temkinli-davraniyor-3.jpg

Aynı günün ilerleyen saatlerinde şirket, PlayStation Showcase'de kullanıcıların Wi-Fi üzerinden PS5'ten oyun akışı yapmasına olanak tanıyan yeni bir avuçiçi oyun cihazı olan Project Q'yu tanıttı. Bulut oyunları, Microsoft'un Birleşik Krallık'ta Activision Blizzard'ı satın almayı planladığı CMA'nın engelleme kararında elbette önemli bir faktör olmuştur. Microsoft itiraz etmeye hazırlanıyor. Financial Times, Yoshida'nın Microsoft'un Activision Blizzard'ı satın alma girişiminden Sony'nin öngördüğü etki hakkında yorum yapmaktan kaçındığını söyledi. Google, sorunlu bir kullanıma sunma ve tüketici ilgisinin olmaması nedeniyle bir dizi başarısızlığın ardından Stadia bulut hizmetini yılın başında kapattı.

İlgili Haberler